Nya svartbälten i BJJ

Två nya svenska svartbälten i BJJ. Klicka här för mer info.

Två nya svartbälten annonseras och gratuleras av oss på FighterMag: Ricard Carneborn (t.h) och Gabriel Rosberg (t.v).
Ricard Carneborn:
I samband med ett helgseminarium på Nacka Dojo graderades Ricard Carneborn till svart bälte i BJJ av Marcelo Yogui. Carneborn själv kommenterar svartbältesgraderingen med att han är ”väldigt glad över det svarta bälte i BJJ som jag graderades till av Marcelo”. Ricard började träna kampsport 1986 och har en imponerande karriär i JJIF Ju-Jutsu bakom sig. Bland framgångarna finns 4 VM brons och 10 stycken SM guld.
År 1999 började han träna BJJ parallellt med jujutsun och deltog på flera seminarier och gästtränade på olika klubbar då BJJ började komma till Sverige. Ricard har tävlat utan att förlora en match, detta på bl a ”King of the beach”, ”Stockholm Open” och ”Scandinavian Open”. Efter avslutad ju-jutsu karriär 2004 blev det BJJ på heltid och Ricard har sedan dess instruerat och tränat BJJ på klubben dagligen och hållit flertalet utbildningar inom Dynamix för BJJ. Ricard har tyvärr dragits med en hel del skador och inte kunnat tävla som han önskat men 2010 ställde han upp i Stockholm Open i brunbältesklassen och vann guld efter flera års frånvaro från mattan. För mer info om Ricard Carneborn, se Nacka Dojo.
Gabriel Rosberg:
Från Fightzone Malmö kommer Gabriel Rosberg, som blivit belönad med ett svart bälte efter European Open förra helgen i Portugal. Rosberg tog med sig ett brons hem från mästerskapet och kan sedan tidigare stoltsera med vinst i både Swedish Open och SM. Rosberg blir härmed yngst i Sverige att inneha svart bälte med sina 22 år och vi på FighterMag spår en ljus framtid för detta BJJ-löfte. Rosberg tackar för alla gratulationer från klubbar runt om i Sverige och meddelar att han kommer att ställa upp i Danish Open i sin debut som svartbälte.
Gratulerar än en gång!

Två nya svenska svartbälten i BJJ. Klicka här för mer info.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer