Goteborg Open 29 januari

Nu i helgen får göteborgarna se upp, då delar av Sveriges kampsportelit kommer till ju-jutsutävlingen Goteborg Open.

Men det finns ingen egentlig anledning till oro då ju-jutsu är en sport där hårda och farliga tekniker är förbjudna. Poäng tar de tävlande istället genom att visa upp sin tekniska skicklighet.
– Som tävlingsform är ju-jutsu som en blandning mellan judo och karate, förklarar Dario Lopez-Kästen, tävlingsarrangör och ordförande i Svenska Budo- och Kampsportsförbundets västra distrikt. Vi kör slag och spark, kastar och brottas. Det kräver inte bara teknisk skicklighet och styrka, man tränar även mentala aspekter som fokus och förmågan att läsa av sin motståndare.
Nytt för i år är även en tävling för barn i åldern 8-15 år. Svenska Ju-Jutsufederationen har beslutat att satsa på ungdomsidrotten och bidrar med 4000 kronor till Goteborg Open som arrangeras på lördag den 29 januari. Och det lönar sig att satsa på ungdomarna!
– Vi har ett överraskande högt deltagarantal, nästan 150 matcher blir det, säger Caroline Järdmo, tävlingsansvarig på Göteborgs Ju-Jutsuklubb som står som en av huvudarrangörerna för tävlingen. Det är dubbelt så många barn som vi väntat oss, vilket verkligen är superkul!
– Vi är också mycket nöjda med bredden på tävlingen, fortsätter hon. Vi har både deltagare som går sin första match och såna som tävlat på elitnivå i flera år. Vårt mål är att arrangera en tävling där alla deltagare känner sig välkomna och har riktigt roligt!
Hur de lyckas med sin ambition återstår att se på lördag!
Ju-Jutsu är en idrott som kan tränas som självförsvar eller som tävlingssport och innehåller slag och sparkar, kast och brottning. Ju-Jutsu står med ena benet i traditionell japansk budo och det andra i modern, svensk tävlingsidrott. Tävlandet sker individuellt (kamp) eller i par (duo, teknisk uppvisning). Vinst sker på teknisk grund och knock-out, fullkontaktsträffar eller andra skadliga tekniker är förbjudna och straffas med poängavdrag eller – i svåra fall – diskvalificering.
Goteborg Open är en av Sveriges största ju-jutsu-tävlingar och arrangeras av Göteborgs Ju-Jutsu klubb, Budoklubben Shindo i Mölndal och tävlingskooperativet Team West bestående av klubbar i Västsverige. Tävlingen är sanktionerad av Svenska Ju-jutsufederationen och samarrangeras tillsammas med Svenska Budo & Kampsportsförbundet Väst. Tävlingsarena är Gothia Arena vid Ängåsvallen i Västra Frölunda och tävlingen beräknas vara mellan 9.30 och 16.30.
För mer information se hemsidan
eller kontakta:
Presskontakt
Caroline Järdmo
caroline@gjjk.se
0737-245250

Nu i helgen får göteborgarna se upp, då delar av Sveriges kampsportelit kommer till ju-jutsutävlingen Goteborg Open.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer