Uppdateringar inför Superior Challenge 6

Assan Njies nya motståndare blir Sean Salmon. Reza Madadis nya motståndare heter Carlo Prater och Matti Mäkelä har en ny motståndare i engelsmannen Linton Vassell på Superior Challenge 6 – Lion’s den 29 oktober på Hovet i Stockholm.

Assan Njies nya motståndare blir Sean Salmon. Amerikanen har en brottningsbakgrund och har gått två matcher i UFC och en i Strikeforce. Han var main event på UFC Fight Night 8 mot Rashad Evens. Under hans fem år långa MMA karriär har han hunnit med 30 matcher varav 4 under 2010. En spännande matchning och en utmaning för Assan.

Carlo ”Neo” Prater tar matchen på ett par dagars varsel mot den svenska stjärnan. Det här blir Rezas tredje motståndarbyte nu inför Superior Challenge 6 – Lion’s Den, den 29 oktober på Hovet i Stockholm. Jean Silva skadade sig också oturligt nog precis som David Baron under ett träningspass.

Carlo har tränat och tävlat inom det mesta som har med kampsport att göra, så som judo, BJJ, kickboxning, muay thai och luta livre. Brasilianaren bor numera i Texas USA och representerar Tito Ortiz klubb Team Punishment. Han är främst en grappler och som är svår att ta ner, och brukar kontra nedtagningar med galna judokast. Även stående är han komplett och med båda slag och sparkar. Bad Boy Carlo är en motsvarighet till vår egen Mad Dog och bådas fightingstilar påminner om varandras. Värt att tillägga är att WEC-veteranen Carlos tävlade om WEC welterviktstiteln mot Carlos Condit. Denna erfarna Brasilianare är definitivt Rezas svåraste motståndare hittills.

Matti Mäkeläs motståndare Arunas Andriuskevicus meddelade för cirka en vecka sedan att han ådragit sig en kraftig infektion i kroppen och visste då inte om han skulle återhämta sig eller inte. Engelsmannen Linton Vassell tar hans plats då Andriuskevicus inte tillfrisknat. Linton som har tävlat i Englands största galor prövar att mäta sin styrka mot svensken på fredag.

Finalen i Kimura Talent går mellan:
Andreas Ståhl och Niclas Danielsson i -77 kg.

Dessutom en förmatch mellan:
Nicklas Bäckström och Simon Sköld i -70 kg.

www.superiorchallenge.com

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer