Invägning idag för Night of Champions

Idag är det dags för invägning på boxningsgalan Night of Champions klockan 17.00 på City gallerian i Karlstad.

Den 23 årige David Loy från Kungshamn kommer efter invägningen kunna fira med födelsedagstårta.
I morgon handlar det om något så allvarligt som proffsboxningsdebut för vårt nästa riktigt tunga framtidshopp i boxning.

David Loy är svensk tungviktskung från amatörledet – han vann JSM 2006 och SM 2008, men missade
medverkan på SM både ’09 & ’10. Han kommer från Sotenäs/Hunnebostrand i Bohuslän; han är 194 cm lång och 107 kg tung och har en erfarenhet på 43 amatörmatcher bakom sig; han boxade i tyska Bundesliga en säsong och var aktuell för proffsstart i USA (Team Duva) vid besök ’over there’, men valde att komma hem.

Han är stor, stark och slår hårt men är givetvis ännu ganska mycket rookie i detta hårda game; han kan dock visa sig bli ett hyggligt proffskort, och har onekligen potential. Han fick sin proffslicens blott för några veckor sedan.

Hans motståndare är den mer rutinerade Algirdas Bendikas från Litauen, en 21-åring med en record på 4 proffsmatcher och en längre amatörkarriär än Loy, varför detta kan bli lite att bita i för David i sin debutkamp, även om balten haft det svårt i upptakten som ykesboxare.

På det övriga programmet boxar några av våra allra bästa amatörer, dels 26-årige Golden Gloves mästaren och 8-faldige svenske mästaren Naim Terbunja från IFK Linköping och dels den 25-årige tungviktskungen (4 SM) Modo Sallah från Djurgården som möter sin idag hetaste rival om landslagsplatsen blott 21 år gamle Robin Håkansson från Höllvikens BK i Skåne.

MATCHLISTAN för proffsen i sin helhet:

Huvudkamper i 6 ronder: Tungvikt
Andreas Gustafsson vs Jakov Gospic, Kroatien

Lätt mellanvikt
Cliff Soukka vs Allan Vester, Danmark; WPBF

Vacant World Welterweight title
Mikaela Laurén vs Jill Emery, USA

Lättvikt Frida Wallberg vs Nicole Boss, Schweiz

David Loy vs Algirdas Bendikas, Litauen.

www.pugnusboxing.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer