Mikaela Lauren i VM-titel

Mikaela ”Destiny” Lauren kommer att gå sitt livs match. Hon möter rutinerade Jill Emery (Usa) i en titelmatch över 6 ronder i Karlstad den 24 september.

En av landets mest lovande proffsboxare Mikaela ”Destiny” Lauren möter i den historiska proffsboxningsgalan Night Of The Champions fredagen den 24/9 i Karlstad, sitt avgjort tuffaste motstånd så långt i karriären.

Mikaela är född 1976 och före detta landslagssimmerska, uppväxt i Enskede. Hon flyttade till Usa redan som 18-åring. Hon besegrade på fredagskvällen 10 september, bulgariskan Borislava Goranova och vann en klar poängseger. Hennes record står idag på 5-0 och i Karlstad boxas hon nu för första gången om en VM-titel över 6 ronders distans (WPBF world welterweight title).

Hon kommer väl förberedd för uppgiften efter sin senaste seger och efter tuff träning och sparring bl a med Frida ”Golden Girl” Wallberg under sommaren. Lauren rankas på 10:e plats på världsrankingen idag. Lauren ställs mot tuffe Jill Emery, född i Pittsburgh och med akademiska meriter inom teatern från Bucknell University. Hon påbörjade sin karriär som amatör redan 1998. Efter att startat ett samarbete med en ny tränare på Gleasons Gym i New York vann hon sin första National Golden Gloves titel, denna seger följdes sedan av en rad titelerövringar. En stor merit var segern i Female World Cup i Tönsberg Norge år 2004 där hon i finalen stoppade Danmarks största proffsstjärna idag och en av världens främsta- Vinni Skovgaard i den andra ronden. Hon är den enda amerikan som vunnit Ahmet Comert turneringen som amatör. Hon avslutade sin amatörkarriär på imponerande 62-8! Emery debuterade som proffs 2005 och har en stark record på 9-3. År 2008 vann hon sin första VM-titel som proffs mot Angelica Martinez (IFBA world welterweight title) och har mött världsnamn som Karolina Lukasik. Emery är rankad 5:a i världen och på andra plats i Usa i den klassiska welterviktsklassen.
Matchen har förutsättningar att bli den tuffaste fighten på damsidan så här långt i Sverige!

Mikaela ”Destiny” Lauren kommer att gå sitt livs match. Hon möter rutinerade Jill Emery (Usa) i en titelmatch över 6 ronder i Karlstad den 24 september.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer