Bielkheden möter Acacio på SC6

David Bielkheden skall tävla om Superior Challenges Welterviktstitel mot ingen mindre än Chute Boxe fightern Daniel Acacio från Curitiba, Brasilien, i en av kvällens main events.

David började tävla professionellt 2001 och har sedan dess deltagit i världens största MMA galor. Han var den förste Svensken att tävla i Pride FC 2006, och den förste Svensk att vinna i UFC. Bielkheden började sin kampsportskarriär med kickboxning och har sedan dess varit aktiv inom disciplinerna, boxning, thaiboxning och BJJ.

Den första MMA-matchen han deltog i var i Finn Fight, då en av världens farligaste MMA-tävlingar. På den tiden fanns det inga regler, riktig Vale Tudo i ordets rätta bemärkelse, där de tävlande inte hade handskar (bare knuckle), och skallar och armbågar var tillåtna. ”The Brazilian Swede” har tillägnat många år åt träning i Brasilien under BTT och innehar ett svartbälte i BJJ under Murilo Bustamante.

Det här är första gången på sex år som David tävlar inom MMA i Sverige, och han ska tävla om Welterviktstiteln mot Daniel Acacio.

Acacio är en” hard core” Luta Livre fighter från ökända Chute Boxe i Curitiba, Brasilien, från samma team som Anderson Silva, Wanderlei Silva, Murilo ”Ninja” Rua och Mauricio ”Shogun” Rua.

Numera tävlar han för CM System och även han har gjort sig förtjänt av ett svart bälte i BJJ. Acacio visade en del av sin potential på Superior Challenge 4 och är en väldigt erfaren och teknisk fighter. Han har tävlat mot de bästa i världens främsta galor som Pride FC och Impact FC. I det senare tävlade han mot Paul Daley och fick avbryta i tredje ronden pga. ett cut. Daniel ”The Viking Hunter” Acacio kan stoltsera med två vinster över två svenskar, Tor ”The Hammer” Troéng och Bobby ”Danger” Rehman. Han är helt klart en värdig motståndare att tävla om Superior Challenges Welterviktstitel.

Vem som tar hem bältet återstår att se på Superior Challenge 6 den 29 oktober.

www.superiorchallenge.com

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer