Hansen Vs. Aziz på SC6

Joachim “Hellboy” Hansen möter Usama Aziz på Superior Challenge 6 den 29 oktober på Hovet i Stockholm.

Joachim “Hellboy” Hansen har tävlat professionellt sedan 1999 och är den mest meriterade och mest framgångsrika MMA-utövaren från Norden genom tiderna. Han är omnämnd som en av världens bästa fighters i sin viktklass. 2003 slog han igenom som den första från Norden att erövra en MMA världsmästartitel, i Shooto World Welterweight Championship i Japan mot Takanori Gomi. Strax efter började han tävla i Pride FC och blev snabbt en av deras populäraste fighters. 2008 vann han Dreams lättvikts Grand Prix-titel, och 2009 blev han Dreams lättviktschampion. Joachims match mot Eddie Alvarez i Dream 2009 blev utnämnd till årets bästa av HDNet Fights, Inside MMA. Precis som de flesta MMA pionjärer i Skandinavien började han sin karriär i Finn Fight.

Hellboy är en aktivt tävlande fighter som alltid har en match. När han inte tävlar i MMA roar han sig med att gå amatörmatcher i boxning, tävla i kickboxning, submission wrestling etc. Sedan 2003 har Joachim tävlat i världens största MMA-organisationer, men aldrig utanför Japan. Nu har den Norska vikingen ställt in sig på erövringståg i Norden. Hellboy kommer för första gången till Sverige den 29 oktober för att mäta sina krafter mot den svenska tvåfaldige OS-brottaren, Sami ”Uzi” Aziz, i en superfight på Superior Challenge 6.

Joachim Hansen har gått ner en viktklass till -66 kg. Vinnaren av denna match kommer att få chansen att tävla om Fjäderviktstiteln på nästa Superior Challenge mot den regerande titelhållaren från USA, Jameel ”The Real Deal” Massouh.

Sami ”Uzi” Aziz är bland Sveriges absolut främsta elitidrottsmän. Han har dedikerat hela 30 år av sitt liv åt att tävla på elitnivå, och därmed verkligen levt efter idrottsliga normer under alla dessa år för att hålla sig på topp. Hans framgångar i Brottning med bl.a. två OS ledde vidare till framgångar inom Boxning. Under alla dessa år har Sami hunnit med att gå enormt många matcher inom olika kampsportsdiscipliner som gör honom till en av världens mest meriterade fighters. Sami har tävlat i ESPN:s Bellator, BodogFight etc. och deltagit på i stort sett alla Superior Challenge galor. Dessutom har han över 1500 Brottningsmatcher och 30 landslagsmatcher i boxning i bagaget. Han är en av våra absolut mest meriterade och erfarna fighters och det är alltid en fröjd att observera honom under match. Alla års erfarenhet och professionalism syns tydligt i varje liten rörelse. På Superior Challenge 5 tävlade Sami mot Jameel ”The Real Deal” Massouh om fjäderviktstiteln men förlorade den till amerikanen. Nu står Joachim ”Hellboy” Hansen i vägen för en ny chans till Superior Challenge-titeln.

www.superiorchallenge.com

Joachim “Hellboy” Hansen möter Usama Aziz på Superior Challenge 6 den 29 oktober på Hovet i Stockholm.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer