Ännu ett dödsfall i kampsport

En kvinnlig kickboxare vid namn Adrienne Simmons från Atlanta dog efter en amatörmatch i kickboxning som gick i söndags i Orlando, Florida. Hon dog i tisdags efter sviterna på sjukhuset där hon vårdats, två dagar efter matchen.

I den tredje och sista ronden mottog Simmons en vänsterkrok som resulterade i nedslagning och KO rapporterar WFTV.

“Vänsterkroken knockade Simmons, hon föll livlös till marken”, berättar coachen till Simmons motståndare Lindsay Scheer, Eric Haycraft berättar att han trodde det var en vanlig nedslagning.

Matchen stoppades omedelbart och Scheer utsågs till vinnare.

Enligt Eric Haycraft skall en läkare ha rusat upp i ringen och tagit hand om den nedslagne Simmons. Hon hade återfått medvetandet och även satt sig upp och sagt att hon mådde dåligt.

Dock blev hon snabbt värre men ingen ambulans fanns att tillgå på arenan. Simmons pojkvän Chike Ajuda berättar att det tog en timma innan hon kom in till sjukhus.

Arrangören Steve Fossom säger dock att ambulans fanns att tillgå endast 2-3 minuter från arenan på brandstationen. Dock verkar det som om det tog en halvtimme för dem att komma på plats och ytterligare en halvtimma innan Simmons kom under vård på sjukhus.

Simmons motståndare var bättre och Simmons hade redan mottagit två åttaräkningar i matchen innan nedslagningen i den tredje ronden. En av dem som följd av en jabb. Den andra åttaräkningen var en stående räkning vilket är tämligen ovanligt.

Simmons blev därmed den andra kvinnliga fightern att dö till följd av skadorna i en kampsportsmatch. År 2005 dog Becky Zerlentes efter en match på en Golden Gloves-turnering. I bägge fallen tävlade kvinnorna i en amatörmatch och bar huvudskydd.

Nick Dekay, ägare av ”Reaktor 2 Fitness” i Midtown, säger om Simmons:
”Hon var en mycket begåvad kampsportare. Hon var mycket envis och ville inte ge upp oavsett vad. Hon var verkligen trevligt att umgås med, riktigt smart, en bra och hjälpsam person.”

Se även videon med ett uttalande från pojkvännen Chike Ajuda.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer