MMA Academy Summer Camp 2010 har startat

Under en veckas tid är det MMA som gäller i Vackstanäs. Vi har pratat med MMA-proffset Mats Nilsson från Helsingborg som njuter för fullt av vistelsen på lägret.

I Södertäljes skogar samlas deltagare från hela landet för att träna, umgås och dela intresset för kamspsport med varandra. Huvudinstruktörer under lägret är inga mindre än Elina Nilsson, Martin Lidberg, Waldo Zapata, Jörgen Kruth, Bobby ”Danger” Rehman och Magnus ”Jycken” Cedenblad.

Vi lyckades få tag på Mats Nilsson för en liten pratstund, mitt i ett späckat träningsschema. Nilsson är bland annat aktuell i det svenska landslaget i submission wrestling och förbereder sig inför EM samt ”Sport Combat Games”, även kallat kampsports-OS i Peking.

Hur upplever du lägret i år jämfört med förra året?

– Det känns lite bättre planerat i år. Det var inte dåligt i fjol, men nu är det ännu bättre. Skulle nog säga att det märks att man gjort det innan och nu fått bättre snurr på det. Linus och Noa är lite mer avslappnade helt enkelt, säger Nilsson.

Hur har träningen varit hittills?

– Det blir 2-3 träningspass per dag och jag lär mig nytt hela tiden. Passen är sköna. Nya små detaljer och grejer. Elina körde bra tempo på lägrets första träning. Waldo lite lugnare och mer tekniskt. Lidberg kör en härlig mix av teknik och tempo. Sen är det bra nivå på träningskamraterna så det blir en del lärande mellan oss också.

Vad ser du fram emot under veckan?


– Sparringen till helgen ska bli skitkul. Få leka lite med de ”stora pojkarna”. Det är kul att leva som proffs-proffs med grymma instruktörer, maten serverad och möjlighet till vila och återhämtning mellan passen. Jag har det bara jävligt bra, säger Nilsson strax innan han kilar iväg till thaiboxningen med Jörgen Kruth.

Fighter Magazine återkommer med fler rapporter från MMA Academy Summer Camp 2010 under veckan.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer