Paolo Roberto klar för Kamp-sportsgalan

Ännu ett tungt namn har tackat ja till att bli prisutdelare på Kampsportsgalan. Idag blev det klart att profilen Paolo Roberto delar ut årets genombrott.

– Jag ser det som en stor ära och det är skönt att vi kampsportare äntligen får en sådan här tillställning, säger han.

Paolo Roberto kommer till Kampsportsgalan den 20:e mars. Paolo, som fortfarande ser sig själv främst som kampsportare, blir utdelare av priset årets genombrott.

Stora personligheter fortsätter att tacka ja till Kampsportsgalan på Clarion Hotel Sign. Denna gala som hålls för första gången under 2010.
– Det blir ett utmärkt tillfälle för oss budo- och kampsportare att få synas i större sammanhang. Vi får visa att vi är många, att vi är duktiga och att förtjänar att tas med respekt.

Kampsporten har länge fått stå i skuggan av sina årligen fantastiska idrottsliga prestationer, det vet Paolo. Fast med Kampsportsgalan ser han en liten ljusning på den punkten.
– Jag fick mitt första budopass 1976. Jag är en kampsportare och jag brinner för de här idrotterna. För mig har förbundet förut kanske varit lite fega och inaktiva utåt sett. Nu visar man istället handlingskraft och det tror jag är oerhört viktigt.

På galan kommer Paolo att dela ut priset årets genombrott. Ett pris han själv tycker belyser en vikt hos unga idrottare på väg fram.
– Absolut. Unga idrottare har alltid en härlig entusiasm och är alltid hungriga. Det ska bli extremt spännande.

Själv ser Paolo fram emot galakvällen. Och visst känner även han en liten iver över vad som komma skall.
– Ja, så är det ju. Jag ser fram emot en trevlig kväll där jag förhoppningsvis får träffa en massa gamla fighters och andra intressanta människor. Tiden går och vi har blivit gubbar, men roligt ska vi ha det ändå!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer