Rapport från Fenix Camp 2010

Mike Wall är ett välkänt namn inom den svenska kampsportsscenen. Med en lång och gedigen karriär i ryggen tappar han aldrig gnistan, utan kommer istället med nya och fräscha initiativ. Wall, tillsammans med klubben Fenix Kampsport, introducerade ett helgläger i Helsingborg med start lördagen den 30:e januari.

Kampsportare från Sverige och Norge samlades för en heldag med MMA, Shootfighting, Brasiliansk Jiu Jitsu (BJJ) och Submission Wrestling (SW). Wall hade bjudit in instruktörer i toppklass. Jesper Gunnarsson, Martin Jansson, Martin Rydberg och Kim Möller guidade deltagarna genom ett fullspäckat träningsschema.

Lördagen inleddes med en presentation av instruktörerna. Därefter delades gänget upp i två grupper där ena halvan tränade SW och den andra körde igång med Shootfighting. Grupperna var lagom stora och man fick bra feedback från instruktörerna.

Näst på schemat stod BJJ. Jansson och Rydberg visade smarta tekniker och gav många nyttiga tips, såväl för nybörjare som för dem med färgglada bälten. Dagen flöt på smidigt.

Efter lunch berättade Gunnarsson vad det innebär att tävla i Shootfighting. Vad man bör tänka på, förberedelser och regelverk. Det blev en givande pratstund där deltagarna fick möjlighet att ställa frågor till samtliga instruktörer. Efter föreläsningsstunden var det dags för ännu ett pass BJJ alternativt MMA. Du kunde välja och vraka bland de pass som intresserade dig mest.

Under eftermiddagen fick vi tillgång till en boxningsring. Vissa stannade kvar med Gunnarsson i ringen. De andra gick tillbaka till mattorna för MMA och BJJ.

Fenix Camp avslutades med femminutersmatcher i SW för de som ville. De flesta deltog och stämningen var på topp. Alla hejade på och coachade varandra. Jublet steg i hallen när Mike Wall utmanade Martin Jansson på mattan. Gunnarsson dömde matchen som blev en kavalkad i låsningar, passeringar och specialtricks.

Sammantaget en väldigt lyckad lördag som bjöd på många skratt och inspirerande träningspass. Mike Wall och gänget från Fenix Kampsport har lyckats med intentionen: Grym träning med mycket glädje.

Under söndagen hölls ett par timmar kettlebellsträning som mycket bra komplement till lördagens pass. Undertecknad var dessvärre inte kvar i Skåne vid det här laget men har förstått att det flutit på utmärkt.

TEXT: Felicia Rosvall

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer