Narva Boxningsklubb fyller 80 år

Narva Boxningsklubb, Stockholm Vasastan fyller 80 år i slutet av januari. Detta firar man genom att i samarbete med Svenska Boxningsförbundet anordna en landskamp, Sverige vs. England, i Eriksdalshallen den 28 januari.

Klubben bildades på ett kaffe i stadsdelen Östermalm 1930. Den har varit mycket framgångsrik och har hela 46 svenska seniormästerskap på sin meritlista. Mest meriterad boxare är Erik Ågren som 1936 erövrade en bronsmedalj på OS efter förlust mot en estländare.

I Eriksdalshallen kommer man med start kl 18.00 att bjuda på två förmatcher. En diplommatch med det stora löftet Adam Chartoi, och en ungdomsmatch med Jakob Oldelius. I själva landskampen, start 18.30, finns två Narvaboxare med. Redouane Kaya, 60 kg och Leon Chartoi, 69 kg.

Hans Lindahl, ordförande i Narva BK sedan 1999:
”Det är mycket glädjande att boxningen hittat tillbaka till Eriksdalshallen. Men även att vi fått möjlighet att tillsammans med Svenska Boxningsförbundet vara med och arrangera denna gala. Narva BK är idag en mycket vital 80-åring vilket jag hoppas att våra fyra – betydligt yngre boxare – kommer att visa på galan den 28 januari.”

http://www.narva.com/

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer