Två VM-guld i jujutsu till Sverige.

Sara Widgren och Maxine Thylin från Nacka Dojo tog guld i JVM i jujutsu i Aten i helgen. Anton Willberg även han från Nacka Dojo tog ett brons.

Sara tävlade i -55 kilo och Maxine tävlade i – 62 kilo, båda i U21. Sverige tog sammanlagt tre medaljer på detta mästerskap. Anton Villberg från samma klubb tog brons i -73 kilo U18.

Sara Widgren inledde med att möta Frankrike i en riktig rysarmatch som hon avgjorde precis på slutet med ett kast. Hon mötte sedan i ordning Israel, Danmark och i finalen en Slovenska. Sara berättade på söndagskvällen på telefon att hon gick igenom hela tävlingen med en avslappnad känsla och allt kändes helt perfekt, allt från förberedelserna innan till matcherna.

Maxine Thylin fick också en jättetuff start och mötte den tyska som hon förlorat mot flera gånger tidigare. Maxine lyckades nu vinna när det verkligen gällde. Hon mötte sedan Grekland, Italien vann hon över efter förlängning för att till slut finalbesegra Belgien i en hård fight.

– Jag är superlycklig berättade Maxine med tårar i halsen via telefon från Aten.

Anton Willberg tog ett brons efter en fantastisk insats. Vinst mot Grekland och Italien innan en ryss satte stop med liten marginal. Återkvalet inleddes mot ytterligare en ryss som besegrades och sedan blev det vinster mot Polen för att till slut besegra Montenegro med endast 1 poäng och bronset var Antons.

 

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer