Kampsportsdelegationen representerad i Debatt men inte SMMAF

Programmet Debatt kommer att gå imorgon torsdag på SVT 22.00 men ingen officiell person från SMMAF:s styrelse kommer att vara representerad i den panel på fyra personer som kommer att svara på frågor om MMA i SVT.

Fighter Magazine kontaktade George Sallfeldt som är sakkunnig eller expert i Kampsportsdelegationen för en intervju inför hans medverkan i programmet Debatt samt för att höra hur delegationen har sett på den senaste tidens händelseutveckling och uppståndelse kring sporten MMA.

Sallfeldt är en av fyra personer som kommer att svara på frågor om MMA på Debatt. De övriga är Musse Hasselvall, Magnus Cedenblad och Daniel Norrgård från Budo och kampsportsförbundet.

Har du följt debatten kring MMA den senaste tiden i SVT?
– Ja den har jag följt noggrant och jag vet att de andra i delegationen och på länsstyrelsen också följt detta noga.

Vad har du att säga om hur MMA framställs i media, är det sakligt?
– Jag tycker att när man visar enstaka sekvenser som är väldigt dramatiska om och om igen så visar det inte hur idrotten ser ut i verkligheten. Man borde ha presenterat sporten mer balanserat och nyanserat. Sedan har man ställt frågor till utövare om MMA ur ett idrottspolitiskt perspektiv. Dessa frågor borde rimligen ha ställts till representanter från Svenska MMA Förbundet. Detta gjordes först dagen efter tv-sportens inslag.

Har SVT och Uppdrag Granskning eller Debatt varit i kontakt med Kampsportsdelegationen?
– Ja de har haft vissa kontakter. Jag har inte sett programmet som sänds ikväll. Jag vet att de har pratat med Helene Viklund Wårell om beslutet om att godkänna regelverket för MMA och ge tillstånd för det, vi får se i hur stor utsträckning det kommer med.

Vad anser du om att SVT medvetet inte låter en officiell representant från SMMAF delta i paneldebatten i torsdagens Debatt?
– Jag är förvånad över att höra det och jag finner det lite märkligt. Det hade varit rimligt att ta debatten med de demokratiskt valda officiella företrädarna för sporten, till exempel ordföranden eller någon från SMMAF:s styrelse.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer