Invägningen avklarad inför Superior Challenge 4 – Bad Intentions

En efter en vägdes de in. Vissa fick ta skydd bakom handdukar och coacher för att bli av med de sista och avgörande grammen. Lokalen fylldes till bredden med hungriga fighters, deras coacher och vänner.

Domare Grant Waterman tycker att Sverige har många duktiga fighters. Han jämför med sitt hemland England, där han tycker att det finns klubbar i varje gathörn. ”Trots att det är så många aktiva MMA-utövare i England så är det få av dem som verkligen sticker ut”, säger Waterman. Men Mark ”The Wizard” Weir är en av de som märks.

Det blev en utdragen flygresa med förseningar för engelsmannen Mark ”The Wizard” Weir från Range Fighting Gym. Med ett record på 21-16-1 är han minst sagt en veteran i fightingvärlden. Han har en meritlista som heter duga. Matcher i UFC, Pride, WEC och Cage Rage. Listan kan göras ännu längre. Weir verkar lugn och samlad till skillnad mot många andra vid invägningen. Han känner sig fokuserad och förberedd inför kvällens drabbning. Hur förbereder han sig? Han vänder bilder i huvudet, från negativt till positivt. Tänkta händelser i ringen.

Weir möter norrländske Tor ”The Hammer” Troeng från Ren Yi Fight Camp. Gameplan? Troeng vill göra upp på marken. ”Jag har en positiv känsla, trycker undan dåliga tankar innan jag går in i ringen.”

Waterman vill gärna göra lite efterforskningar kring de fighters han ska döma. För att ta reda på deras styrkor och att vara förberedd. ”Det är exempelvis skönt att veta i förväg att Reza är ”mad”, säger Waterman med glimten i ögat. ”Det handlar inte bara om själva fighten i sig. Det handlar lika mycket om underhållning.”

Ikväll görs det upp i ringen. Tretton matcher går av stapeln på Fryshuset i Stockholm.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer