Reportage Fighter Galla 10

Tre veckor efter svenskarnas framgångar på Fighter Galla 9 i Helsingör var det dags för ett nytt gäng svenska fighters att kliva in i den danska buren. Fighter Galla 10, denna gången i Odense, kom att bli en riktig utmaning.

Christopher Wassberg debuterade i amatör-MMA, Åke Bergvall jubilerade med sin tjugonde match, Alexander Prodér fick ännu en fight i sitt record. Alan Carlos likaså.Lokalen fylldes med ölstinna danskar och både stämningen och värmen steg snabbt. Uppvärmningsytan var liten, en del värmde upp på parkeringsplatsen utanför. Kvällens fighters trängdes i två små inglasade rum. Avsaknad av is och ispåsar gjorde att man kreativt köpte frysta ärtpåsar och majskolvar på snabbköpet brevid. Dessa kom senare till användning för att kyla ner igensvullna ögon och lindra smärta efter hårda sparkar och slag.

Galan inleddes med två shootfightingmatcher. Rolf Jensen och Martin Raimo Hansen vann båda på domsluten 3-0. Därefter följde en stående match med K1-regler där Emil Hartmann segrade efter tre ronder. Näst på schemat stod fyra matcher i amatör-MMA. Christopher Wassberg, Gladius MMA, visade prov på riktig kämparglöd. Det blev en tuff match men Wassberg gav sig inte. Tre ronder och Nicola Gozzi, Frontier MMA, vann med 3-0. Coacherna Anton Mattsson och Dennis Ring var imponerade över Wassbergs krigarhjärta.
– ”Båda tog mycket stryk. Det fanns många lägen där Christopher kunde gett upp. Trots den officiella förlusten så vann han mycket kunskap och erfarenhet som kommer att få honom att växa som fighter”, säger Anton Mattsson.

Den danska publiken jublade. Kvällens extramatch stod mellan en dansk TV-profil och Brian Gronemann, Fightcraft.dk. TV-profilen var tydligen en populär herre. Tyvärr förlorade han på RNC i första ronden. Han verkade lika glad ändå. Publiken skrek och man sålde förmodligen ännu fler öl i baren.
Det återstod fyra matcher i professionell MMA. Alexander Prodér, GBG MMA, kämpade mot Rasmus Bendtsen, Fightpit.dk. Dansken tog hem segern med en RNC i första ronden.

Veteranen Åke Bergvall från Ceasar Shootfighting, som tyvärr blev utan match på Fighter Galla 9 då motståndaren skadat ryggen under uppvärmingen, gick sin tjugonde MMA-match denna kväll. Han ingav ett lugn som man inte såg hos många andra. Bergvall hade matchtränat länge, egentligen planerat till den förra inställda fighten, men var ändå taggad över att möta holländske Raymond Jarman från Mike’s gym. Bergvall inledde starkt i första ronden. Allt verkade lugnt, han dominerade. I rond två träffades han tidigt av ett hoppknä i bröstet, men det var inte detta som sänkte honom. Hans motståndare slog till med en superman punch. Det kändes som om holländaren satsade allt på ett kort. Vinst eller förlust. Bergvall föll ner på mattan, tog sig upp men möttes av ännu ett slag. Domaren bröt. Vinst för holländaren via TKO. Bergvalls coacher, Mattson och Ring, kommenterar:

– ”Det var en grym match. Båda krigade. Åke hade bra dominans i första ronden men andra ronden…vad ska man säga? Motståndaren gamblade”.
Bergvall var besviken över förlusten men planerar redan för fortsättningen i buren. Tjugo matcher i karriären hittills. Det är värt att fira!

Det blev förlust även för Alan Carlos från Team Carvalho. Han mötte Morten Djursaa, Fightgym.dk, som vann på TKO i andra ronden.
Fighter Galla 10 avslutades med matchen mellan Jeff Lawson från Team Bulldog och Kenneth Rosfort från Fightcraft.dk. Det blev en överlägsen vinst för Rosfort. Knockout.
Det var alltså en tuff dag för svenskarna. Men trots förlusterna på Fighter Galla 10 har alla vunnit nya erfarenheter och gjort precis det som de älskar. Att gå in i buren och ge allt.

TEXT: Felicia Rosvall

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer