Inför Battle of Sweden 2

På lördag den 26 september smäller det i Solnahallen när MT Promotions presenterar sin andra gala, Battle of Sweden II. Totalt elva matcher ska klaras av under kvällen.

Förmatcher:

Giang Hoang mot Ahmed Khallil

Magnus Bonde mot Fredrik Lundgren

Ulf Byman mot Viet Hoang

Superfight 1: -91kg: Tofan Pirani möter Mika Kinnunen

K-1 -veteranen Pirani har funnits i gamet länge, och fightades i K-1 i Japan så tidigt som 1999, även om facitet slutade med en förlust och en no contest. Pirani skördade sin största seger över en tidigare generations toppboxare i Jörgen Himmerstål år 2003. På Battle 2 möter Pirani en tio centimeter längre och elva år yngre finne med ett record på 16 matcher, 13 vinster, en oavgjord och två förluster.

Superfight 2: -71kg: Driton Rama möter Nima Rafiei

Bereste och erfarne Driton Rama har haft det hett om öronen under karriären, mycket på grund av att han accepterat flera svåra internationella proffsmatcher på bortaplan. Vid SM i muay thai, eller rättare sagt Battle of Sweden nummer ett i våras tystade Rama sina kritiker när han manövrerade ut och besegrade den fysiskt starkare Tobias Alexandersson på sin väg till den svenska mästartiteln i -71 kilo. På lördag svarar doldisen Nima Rafiei för motståndet. de vassaste verktygen i Rafieis verktyglåda är snabbhet och precision, och karriärens highlight kom då han tog Marcus Öberg till delat domslut i SM-finalen 2008.

Superfight 3: -61,5kg: Daniel Teymur möter Alexander Gasparov

Den lättare av Teymur-brorsorna har hållit sig aktiv i ringar av olika nivå och hunnit få ihop ett record på 16 matcher, 14 vinster, 2 förluster och 4 knockouter. den svenske och nordiske mästaren från förra året har en varierad, aggressiv stil, goda instinkter och en till synes bottenlös bensintank. Gasparov, från Mariestad var svensk mästare i -57kg 2008 och har skördat tre knockouter på sina tio matcher, mycket tack vare sina tunga händer.

Superfight 4: -86kg: Adam Lazarevic möter Sadibou Sy

Slagskeppets Lazarevic gav sig till känna som en kraft att räkna med i -86kg när han stoppade årets SM-final, genom att dundra in ett hoppknä och vinna på knockout i första ronden. Här ställs han mot kickboxaren Sy, som försöker sätta sin varierade och lite vilda kickboxningsstil i verket i thaiboxningsringen.

Superfight 5: -72,5kg: Tobias Alexandersson möter Fadi Merza

Tobias Alexandersson från Karlstad har två SM-silver högst på meritlistan, ett facit som kanske inte ger en rättvis bild av den urstarke Alexandersson. 16 vinster i 32 matcher totalt har han med sig i bagaget när han äntrar ringen för karriärens största test hittills, Fadi Merza. Merza är ett österrikiskt proffs som gått hela 58 matcher med 45 segrar, varav 27 på knockout. Kraft, balans och kanske hunger till Alexandersson, allt annat till Merza.

Superfight 6: -60kg: Chris Forster möter Nico Verresen

Chris Forster är Sveriges ojämförligt bäste i -60kg, i alla fall tekniskt. Veteranen från Lumpini och Rajadamern Stadium har skrapat ihop två SM-titlar, en NM-titel, en EM- och en VM-titel av mindre betydelsefullt snitt. Belgaren Verressen är en WFCA Europamästare från Team Souwer som bland annat mött thailändaren Senchai Sor Kingstar.

Superfight 7: -68kg: Saiyok Phunphanmuang möter Samranchai 96peenung

Hur löser man problemet med att topprankade boxare från Thailand nöjer sig med att kryssa sig till poängseger med minsta möjliga risktagande? Enkelt, man låter en annan topprankad thailändare stå för motståndet. Huvudmatchen på Battle of Sweden II kommer att gå mellan de två thailändska toppboxarna Saiyok och Samranchai. De båda möttes om Lumpinititeln i 140 lbs den 2 januari i år, Saiyok tog hem domslutet efter fem stenhårda ronder. Returmatch, alltså på Battle of Sweden II.

Superfight 8: -67kg; Sanny Dahlbeck möter Genc Uka

Huvudpersonen i kvällens sista match är utan tvekan underbarnet Sanny Dahlbeck, som endast 17 år gammal gjorde en klassisk insats och vann årets thaiboxnings-SM. En formlig hord av svenska boxare har allt sedan SM tänkt testa Dahlbeck och först i kön står Genc Uka från kristianstad. Uka har hunnit med 12 segrar i 20 matcher och besegrade senast Lunds Kittisak Nowibon på poäng.

Mer information på www.mtpromotions.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer