Marcus Öberg Vs. Gago Drago

Vi tittar närmare på på Öberg och Drago inför deras kommande drabbning senare i höst.

Marcus Öberg är född och uppvuxen i en förort till Sveriges tredje största stad Malmö. Som ung spelade han mestadels bollsporter som fotboll och basket och han ansågs av många vara en multitalang. Vid 17 års ålder tog Marcus för första gången någonsin kontakt med en thaiboxningsklubb, Malmö Muay Thai och nu ett decennium senare är han kvar och han har utvecklats till en av de största svenska Muay thai -talangerna genom tiderna. Under 2006 tog Marcus sin första svenska mästerskapstitel i -75 kg och han lyckades upprepa den prestation under 2008 (-71 kg). Samma år gick Marcus på K-1 MAX-turnering i Stockholm väl medveten om att en seger i turneringen skulle förändra hans liv för alltid. Vid evenemanget kämpade Marcus till sig en övertygande seger över svensken Mattias Karlsson i den första kampen. I semifinalen Marcus hade en mycket jämna kamp mot Contender Asia -stjärnan Joakim ”Yukay” Karlsson men lyckades vinna efter en extra rond. I finalen konfronterades Marcus av en brutal slugger, Dzhabar Askerov, i en match som handlade om hjärta och ära. De två inledande ronderna utkämpades i en vansinnig takt med Askerov som visste att han fightades ”på lånad tid” på grund av ett djupt cut ovanför hans högra öga. I den tredje ronden stoppade läkaren matchen. Genom turneringsvinsten hade Marcus inte bara uppfyllt en stor dröm och tjänat en massa pengar, han kvalificerade sig också för både K-1 MAX ”Final 16” och kommande säsong av TV-serien Contender Asia. Marcus avslutade året med att ta en bronsmedalj på IFMA Amateur World Muay Thai VM i Busan.

I år Marcus har bara fightats en gång och det var en returmatch mot Dhzabar Askerov som hävdade att han skulle ha slagit Marcus i första kampen om matchen inte hade stoppats på grund av skadan. Deras andra möte visade sig vara lika spännande som deras första kamp och åter Marcus stod som vinnare i slutändan. Genom att återigen slå Askerov visade Marcus både för sig själv och resten av världen att han verkligen är bättre fighter och att han förtjänade att vinna 2008 års turnering. När denna artikel skrivs förbereder sig Marcus för Contender Asia 2 som beräknas återuppta filminspelningarna den 24 september i Malaysia.

Rekord
23 Vinster – 4 Förluster- 0 Draw – 6 KO

Gago Drago

Rekord
65 segrar – 13 förluster – 4 oavgjorda – 2 no contest – 32 KO

Titlar:
2003 WMTC europeiska Muay Thai mästare
2002 Benelux Muay Thai Champion

För Marcus kommer detta att bli en av de svåraste uppgifterna i hans karriär, men det blir också ett bra tillfälle att etablera sig bland de främsta i världen. Den mycket offensiv och kraftfulla Drago kommer otvivelaktigt att testa varje del av Marcus försvar i sökandet efter en svaghet och en möjlighet att avsluta kampen med en knockout. Kommer Marcus att kunna hålla huvudet kallt eller kommer armeniska Gago Drago att släcka lyset för Marcus? Ingenting är säkert, men alla svar kommer att ges den 20 november på Hovet i Stockholm.

Info om resten av fightcard och biljetter kommer att finnas på www.rumbleofthekings.com

Text/pressrelease: Daniel Hol – Fans av K-1

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer