Skånsk wrestling debuterar

Wrestling syd är en ny satsning på svensk pro wrestling, som i helgen debuterar med en gala på Tangopalatset i Malmö.

Nu får skåningarna en chans att smaka på wrestling live tack vare den nyuppstartade föreningen Svensk Wrestling Syd. Föreningen tränar just nu inför sin show i Malmö. I wrestling är allt överdrivet, menar föreningens ordförande Dan Ahtola som själv under flera år wrestlats under namnet Killer Karlsson och bland annat gått landskamper i Norge och Danmark.

Vad är det som är så roligt med wrestling?
– Wrestling är den ultimata underhållningsformen. Den blandar spänningen i teatern med det mer fysiska inom idrotten. Du kan jämföra wrestling med balett, med kampsport men också med det teatrala i en såpopera. Inom wrestlingen är man inte rädd för att överdriva. För att bli en bra wrestler måste man ha attityden att man är större, starkare och snyggare än alla andra. Wrestling är inte larger than life, wrestling är xx-larger than life, säger Dan Ahtola.

Är wrestling på låtsas?
– Nej. Jag har sysslat med wrestling i fem år nu och jag är trött på människor som vill berätta för mig att det är på låtsas. Vi slår inte i luften, smärtan är högst verklig och blodet är på riktigt. Men om man syftar på att brottarna känner till slutet så, visst. Jag brukar jämföra en wrestlingmatch med att se en film – skådespelarna känner ju redan till slutet, men det blir ju minst lika spännande för tittaren ändå.

Hur tror du skåningarna kommer att reagera på era shower på Tangopalatset?
– Att se wrestling live är en otrolig upplevelse. Jag har träffat många skeptiker som under showen skrikigt sig hesa och efteråt kommit fram till mig och varit lyriska. Skåningarna kommer att få se något de aldrig fått se förr. Och att vi har matcherna i en klubbmiljö på Tangopalatset med bra musik och lite öl… hur kan de inte älska det?

Wrestlingshowen kommer att gå av stapeln den 5 september på Tangopalatset i Malmö. Showerna kommer där efter att arrangeras regelbundet i denna lokal.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer