Ny huvudmatch på Ingo The Champ

Den 4 september går proffsboxningsgalan Ingo The Champ i Löfbergs Lila Arena i Karlstad. Ny huvudmatch är Alfred “Ice” Cole mot Timor Ibragimov.

Ny huvudmatch på galan efter att Joey Abell skadat sig går mellan Alfred “Ice” Cole och Timor Ibragimov. Abell ersätts alltså av tungviktaren Timor Ibragimov, som nu blir den man som får ta sig an förre cruiservikts-världsmästaren Alfred “Ice” Cole. Ibragimov har nyss lämnat Don King och inleder nu ett samarbete med Pugnus som står som arrangör för galan.

Al Cole (Record, 52 proffsmatcher: 35-14-3 / 16 KO) gjorde en fullständigt suverän comeback i boxningsringen i fjol i Karlstad, då han poängslog Joey Abell i en av de bästa tungviktsmatcherna någonsin i Sverige.

Cole höll IBF-VM i cruiservikt åren 1992-1995, avgick obesegrad och gav sig på tungviktsklassen istället. Där har han mött ett flertal stora fighters och VM-utmanare i David Izon, Jeremy Williams, Kirk Johnson och tungviktsmästare som Hasim Rahman, Tim Withersppon och Sultan Ibragimov.

Timor Ibragimov är kusin till den något mer kände värlsmästaren Sultan, men Timor själv ses som en av de män i världstoppen som kan komma ifråga för titelkamper. Han står idag på en förnäm record på 25 segrar, två förluster och en oavgjord – 14 av segrarna har kommit på KO. Han är född i Tashkent i Uzbekistan och deltog på olympiaden 1996, erövrade guld som junior i Sovjetunionen. Numera boxas han som proffs och är stallkamrat med Attila Levin och har teamet Gary Trevett/Angelo Dundee från Florida, USA.

Denna huvudkamp backas upp av ytterligare åtta matcher, med svenska fighters mot tufft utländskt motstånd, där det blå-gula gänget leds av ingen mindre än Attila Levin. Det förhandlas om ytterligare en stor tungviktskamp som kan komma att adderas till programmet under den närmaste veckan.

www.pugnusboxing.se

Den 4 september går proffsboxningsgalan Ingo The Champ i Löfbergs Lila Arena i Karlstad. Ny huvudmatch är Alfred “Ice” Cole mot Timor Ibragimov.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer