”Om Jesus kunde gå på vatten så ska väl jag kunna strypa ut en tjockis”

Hamid Corassani fightades nyligen i Tyskland vilket resulterade i vinst och ett totalt fight record på 6-2-0. Han representerar Golden Glory men tränar och är bosatt i Göteborg. Detta är ytterligare en fighter som väntar på sitt internationella genombrott.

Profil
Namn: Hamid Corassani
Smeknamn: Akira
Vikt: -70
Längd: 174 cm
Ålder: 1982-08-27
Klubb: GBG MMA
Team: Golden Glory
Fightrecord: MMA: 6-2-0

Din senaste match gick i Magdeburg Tyskland på La Onda Fight Night och du fick möta en kille i -83 kg? Vad är det med dig och stora killar?
Min ordinarie motståndare fick en blackout eller vad det nu heter men jag var redo att fightas, fick en ny motståndare 5 timmar innan galan och han vägde 84.9 kg. För mig spelar inte vikten någon roll, det finns en mening med allt och meningen i Tyskland var att jag skulle avsluta honom snabbt vilket jag gjorde! Dessutom är jag oftast snabbare och mer explosiv vilket gör att den större får jobba mer och syresätta mer muskler.

I din första proffsmatch gick du mot Dion Staring en bjässe på 100 kg? Hur tänkte du då?
Uppenbarligen tänkte jag inte så mycket, om Jesus kunde gå på vatten så ska väl jag kunna strypa ut en tjockis. Det va en bra match med många tunga slagväxlingar och jag hade matchen och kände att jag höll på att vinna. Men så blev inte fallet då jag dominerade hela första ronden och sedan fick tunga slag i bakhuvudet i andra, min hörna slängde in handduken och jag trodde att jag var på Jamaica!

Är det inte så att du egentligen ska fightas i -70 kg?
Jo det stämmer, ligger runt 79-80 kilo normalt och droppar till 70.

Nu fightas du för Golden Glory från Holland där fighters som Alistar Overeem, Semmy Schilt finns i samma team. Hur ser avtalet ut med dem?
Jag skrev på ett 4 års kontrakt och Golden Glory jobbar mest med att ha fighters i de största galorna. Jag har själv sagt att jag inte är redo än men snart och snart är efter sommaren, just nu förhandlas det med en av de största om man säger så!

Hur ser kampsportskartan ut i Holland, är det mycket rivalitet?
Holland är inte lika ”snällt” som Sverige, lite äta eller ätas mentalitet! Där finns välkända gym som Golden Glory, Mikes Gym, Vos Gym, Kopps, Shakuriki och FFC. Man tränar inte här och där utan det finns en viss rivalitet mellan gymmen.

Hur är träningen i Holland jämfört med här hemma?
Den är väldigt annorlunda, i Sverige har vi en väldigt bra nivå på grapplingen /brottningen medan i Holland är det mer fokus på Thai Boxning. Att träna på Golden Glory/Ramon Dekkers Sportschool är alltid en AHA upplevelse, nivån på alla fighters där är väldigt hög då de flesta fightas i K1! Cor Hemmers som tagit fram de bästa fighters ger alltid precisa tips och hans förmåga att ta fram det bästa ur en är ruggigt bra.

Har du någon kommande match framför dig?
Jag fick ett erbjudande att gå match i juli men jag har planerat att spendera hela sommaren på att ta mitt game till nästa nivå, slipa på allt som man inte har tid till när man matchtränar. Efter sommaren verkar der hända grejer och det ska bli ett sant nöje om allt går som det ska, jag kommer vara 100% redo!

Vilken svensk fighter skulle du vilja möta i -70 kg?
Jag skulle helst vilja möta mig själv för att veta vem som skulle vinna…

Vad tycker du om de senaste tidernas utmaningar. Din klubbkamrat Joakim Engberg blev bland annat utmanad. Är det bra för sporten anser du?
En fighter spenderar inte 4-6 timmar om dagen i gymmet för att inte bli bäst. Skillnaden mellan motionär och elitidrottsman är väldigt stor och en fighter som vill nå toppen måste ju vinna över toppen! Det är bra för sporten i sig och självklart ökar intresset inför ett event eller en särskild fight, publiken vill ju se svenskar möta varandra men att vara bäst i Sverige är inget särskilt om man vill klättra. Utomlands finns större namn som kan besegras lättare än att utmana varandra här i Sverige, i slutändan vill vi se 10 svenskar i tex UFC precis som att vi vill se Sverige i Fotbolls VM! Jocke tyckte bara det var kul och satte igång att träna inför matchen direkt, han är en sann fighter som tillhör eliten och utmanar man honom måste man tro på sig själv och vara väldigt redo!

Hur långt har du kvar till att enbart kan försörja dig som fighter?
Jag försörjer mig redan helt på fighting men som fighter är pengarna en ren bonus.

Hur långt har Sverige kommit inom MMA, kan vi mäta oss internationellt?
Svenska fighters håller en väldigt hög nivå, speciellt när det kommer till mattan! Att mäta oss internationell har med den enskilde fightern att göra, så länge fightern sköter sin träning och är redo att ”dö” i ringen /buren kan vi gå hur långt som helst.

Vilka svenskar ser du lyckas och nå hela vägen?
Finns många bra fighters i Sverige idag och det handlar om den som vågar ta för sig mest och verkligen stå där och säga: Nu är jag här och nu ska jag visa hur det ska gå till!

Vad är ditt mål med att fightas, är det att komma till Dream eller UFC?
Mitt mål med att fightas är mest att ha en så kul resa som möjligt och sedan titta tillbaka med ett leende! Jag vet att min vilja och mitt sätt att fightas på kan ta mig långt och självklart kommer jag vara där inom snar framtid, annars hade jag suttit på ett kontor med en slips istället för att brottas med svettiga snubbar 4-6 timmar om dagen.

Föredrar du att fightas i ring eller bur och i så fall varför?
Jag föredrar bur faktiskt! I en bur kan man pressa sin motståndare på ett annat sätt, att trycka upp motståndaren mot burväggen och göra maximal skada är alltid en fördel. Känns bra när dörren till buren stängs och domaren säger fight, känner mig lite som en orm som väntar på att råttan ska släppas ner haha! Sedan finns det många fördelar om man kan utnyttja buren på rätt sätt när det gäller clinch och nedtagningar.

Vad skulle du göra om du inte fightades?
Jag är ju utbildad grafisk designer men att sitta i ett flashigt kontor fullt med snubbar med scarf runt halsen är inte min grej. Utan fightingen hade jag nog hamnat snett på ett eller annat sätt, fightingen har räddat många ungdomar från skit och kommer fortsätta att göra det!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer