Fighting i juni

Tempot i fightingvärlden sjunker traditionsenligt när sommarvärmen kommer krypandes. Tre events av Zuffa, en stabil Strikeforce och två hyggliga boxningsmatcher lyckas ändå se till att juni har en del höjdpunkter att se fram emot.

6 juni: Strikeforce

Månaden öppnar i St. Louis där Jake Shields går upp i mellanvikt och möter Robbie Lawler. Gästspel av Andrei Arlovski och Kevin Randleman, slugfest mellan Joe Riggs och Phil Baroni, och ett kaxigt möte på catchweight mellan Nick Diaz och Scott Smith.

7 juni: WEC 41

Efterlängtat returmöte i fjädervikt mellan Urijah Faber och regerande Mike Brown. Manny Gamburyan debuterar i ny viktklass och buren får även besök av stabila namn som Jose Aldo, Donald Cerrone och Jens Pulver.

13 juni: Cotto vs. Clottey

Den alltid lika talangfulla weltervikten har två hypade kronprinsar i Miguel Angel Cotto och Joshua Clottey. Men det finns bara plats för ett framtidslöfte och någon måste bort. En match som rent sportsligt och stilmässigt inte borde kunna slå fel.

13 juni: UFC 99

Zuffas erövring av världen har kommit till Tyskland och aldrig har UFC legat närmare Sverige. Hyggligt card med nostalgisk underton och gamla favoriter som Wanderlei Silva, Mirko ”Cro cop”, Rich Franklin och Caol Uno. Dessutom ett stort gäng brittiska fighters och de vanliga TUF-namnen som hänger sig kvar.

20 juni: Klitschko vs. Haye

Den ukrainska utrensningen av tungviktshopp fortsätter sin stilla gång. Dags för lillebror Wladimir att se vad britten David Haye har att komma med. I England sätter man stort hopp till sin man, även om mer opartiska betraktare inte ger ”Hayemaker” en större chans än någon annan av de modiga som utmanat Klitschkobrödernas herravälde.

20 juni: TUF 9 final

Dokusåpan om den ultimata fighten avverkar säsong nio och slutscenen är förlagd till Las Vegas som vanligt. Förutom finalmatcherna i lätt- och weltervikt hedras kvällen av flera stora namn som Diego Sanchez, Clay Guida, Joe Stevenson, Nate Diaz och Chris Lytle.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer