Aziz vs Hori, Tozlian vs Grzegorek

Fightcardet för Superior Challenge 3 Untamed är nästan fullständigt. Senaste nyheten är att Usama Aziz motståndare blir en meriterad japan, samt att en debutant med stora meriter ifrån amatöridrott medverkar under kvällen.

Affischnamnet nummer ett på Untamed är även Sveriges främsta fjäderviktare. Usama ”Sami” Aziz är obesegrad med ett record på 5-0-1. Som före detta elitbrottare och boxare på landslagsnivå, finns en god grund för internationell karriär. Kontraktsproblem har dock hållit kvar Aziz i Sverige tills vidare, vilket i sig är trevliga nyheter för Stockholmspubliken. Tomohiko Hori heter mannen som kommer till Fryshuset för att försöka rubba svenskens segersvit. Hori är 10-3-3 som proffs och vann nyligen en turnering för japanska DEEP.

En intressant nykomling på cardet är Forca fightings Arthur Tozlian, en debutant i MMA som för den sakens skull inte saknar erfarenhet. Tozlian har vunnit både junior-VM och EM i fristilsbrottning, och har därtill boxats en hel del. Med tanke på att Sami Aziz hade ungefär samma bakgrund när han sadlade om till MMA, har debutanten lovande förutsättningar redan innan han gått sin första fight. Motståndare blir Jakob Grzegorek som har en proffsvinst och coachas av sin tränare Joachim Hansen.

Fightcardet för Untamed är nu uppe i hela 17 matcher, där endast två fighters fortfarande saknar officiell motståndare.

Superior Challenge 3 ”Untamed”, hålls i Fryshuset, Stockholm 30 maj.

http://www.superiorchallenge.com/

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer