Efter Strikeforce ”Destruction”

Det blev ingen riktigt bra kväll för Kaliforniens egen promotion Strikeforce. Lovande förutsättningar resulterade i en rad med besvikelser, när i stort sett alla matcher på main card slutade i antiklimax av olika sorter.

Det finns många sätt en match kan falla platt i underhållningsvärde, trots att skickliga fighters är inblandade. Lördagskvällen på Strikeforce ”Destruction”, lyckades nästan pricka in samtliga varianter på det temat.

Det förväntade knytnävarnas krig mellan Scott ”Hands of steel” Smith och brawlern Terry Martin, slutade med den KO man kunde hoppats på. Men det tog bara 24 sekunder, och krävde bara en träff. Martin rusade direkt in för att få distans åt sina korta kraftiga armar, och möttes av kraften i Smiths högra näve. Platt fall i canvasen och slut på det roliga innan matchen knappt hunnit börja. En imponerande uppvisning av Smith, men inte mycket för publiken att jubla åt.

Publikjubel var inte heller vad som hördes när Renato ”Babalu” Sobral erövrade titeln i lätt tungvikt av Bobby Southworth. Efter en inledande rond av händelselös clinch, den enda distans där Southworth kunde räkna med ett övertag, tog det snabbt slut i andra. En armbåge ifrån brasilianaren högg ett jack över Southworths ögonbryn, blodet forsade och matchläkaren behövde ingen tid för att bestämma sig att bryta matchen.

Inte heller lättviktarnas kamp på main card kunde leverera riktigt, även om matchen bjöd på mer action än det mesta som skedde i San Jose denna kväll. Duane ”Bang” Ludwig visade i perioder sin tekniska klass stående, med dräpande attacker mot kroppen på Yves Edwards. Den senare valde klokt att undvika slagväxling och sökte markkamp, men fick inget uträttat på marken. Bang kunde försvara sin guard, invänta läge att komma upp stående igen, och mala vidare med sina slag, knän och sparkar. En ganska händelselös kamp som tog sig lite på slutet, gick till domarna som belönade Ludwig med poängseger.

Den sista matchen på main card var fullt ös i knappt två minuter. Kunde varit receptet för stor underhållning om inte den tekniska nivån varit bedrövligt låg. Kim Couture hade bra tryck i sina slag och visade utveckling i den stående kampen, men vevade okontrollerat på ett sätt som motiverade ropen om ”catfight”. Flera gånger greppade fru Couture Lina Kvokovs rashguard och slog henne i bakhuvudet. Det berodde dock delvis på att Kvokov efter varje smäll vände sig om, i en instinktiv gest som kan vara förlåten hos nybörjare men knappast på proffsnivå. Efter 1:44 bröt domare Jon Schorle misshandeln, och inte en sekund för tidigt.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer