Starnes förklarar sig

Kanadensaren berättade om vad som egentligen hände i skandalmatchen på UFC 83.

På UFC 83 i Montreal var det bara en match som gjorde publiken besviken. Och inte så lite heller. I tre ronder sprang Kalib Starnes baklänges och försökte undvika att slåss med amerikanen Nate Quarry. Det var så illa att uppskattande applåder rasade ner ifrån läktarna när Quarry drev med sin strykrädde motståndare.

I domarnas beslut när matchen var slut, syntes siffrorna 30-24. Med andra ord att Starnes förlorade varje rond med 10-8, trots att han inte tog särskilt mycket stryk. Det har aldrig hänt tidigare i UFC.s historia.

Efter matchen spreds ett rykte om att Starnes medvetet saboterat matchen som en slags politisk aktion mot orättvisa kontrakt i UFC. Det visade sig vara ett påhitt. Dana White gick dock ut med ett officiellt meddelande att Starnes var kickad ifrån organisationen, och rekomenderade kanadensaren att jobba med något annat.

Starnes intervjuades av Fight network och berättade sin sida av storyn.

– Just nu har jag en bruten fot, efter första sparken i matchen. Mitt ben är lila-svart från knäet och uppåt. Jag har ett blått öga och vrickad käkled. Och han (Dana White) ifrågasätter min vilja att fightas? Jag kan knappt gå. Efter att jag bröt foten backade jag, jabbade och försökte undvika att bli knockad.

Starnes medade även att han inte får tillräckligt med pengar för att ”få skallen inslagen”, och att Dana White inte borde yttra sig.

– White skulle inte stå och byta slag med en kille som har 90% KO:s med de skadorna jag fick i matchen. Han skulle inte gå över gatan för 10.000 dollar (som Starnes fick för matchen). Detta är en man som aldrig haft en fight i hela sitt liv. Jag kunde inte vara gladare över att bli släppt ifrån mitt kontrakt.

Starnes som till vardags tränar med American Top Team i Florida, hade inget besked om huruvida han skulle fortsätta fightas.

Text: Andreas Bruzelius

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer