Kessler hånad

Den danske boxningsstjärnan backade ut matchen mot Miranda, som inte var sen med att håna sin tilltänkta motståndare.

Mikkel Kessler (39-1) är rankad trea i världen i super middleweight, och var uppe på topp-20 över världens bästa pound for pound innan förlusten mot divisionskungen Joe Calzaghe (44-0). Den danske stjärnan kan med rätta betraktas som den främsta boxaren ifrån Skandinavien sedan Ingos dagar.

Efter förlusten mot britten Calzaghe bestämdes att Kessler skulle reparera sin karriär med en match mot Edison Miranda (30-2). Kolombianen Miranda är en av boxningens mest färgstarka bad boys. Han slår extremt hårt, försvarar sig knappt och matcherna slutar i regel med knock. Ryktet om att vara en av de hårdast slående boxarna i världen, förstärks av ”Panteras” svåra attitydsproblem. Han svär, skryter och skrävlar i ändlösa spyor av trash talk. Inför varenda match.

Varför Kessler backade ur matchen vet ingen. Någon bra anledning har inte givits av det danska stallet. Men Miranda var snabbt framme och öste på:

– Jag började inte hoppas för mycket på matchen, för jag vet att Kessler är rädd för mig. Vi gav honom allt han ville ha, vi gav honom allt utom att ställa mig i ringen med bakbundna händer, och han tog ändå inte matchen. Just nu kunde de få ställa mig med bundna händer faktiskt. Det räcker med att säga ”bu!” så springer han. Jag har sagt det förr och säger det igen – han borde skämmas över att kalla sig ”Viking Warrior”.

Efter det lilla talet har matchen om möjligt blivit ännu me rintressant, och boxningsvärlden hoppas på en comeback ifrån Kesslers camp.

Text: Andreas Bruzelius

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer