Inför WEC – Stann/Marshall

Inför vad? WEC tappade sitt main card och bänkade fjäderviktarna. Kvar blev inte mycket på onsdagens gala i Las Vegas.

UFC:s lillebror WEC är ingen dålig promotion. Satsningen på lättare viktklasser har skapat två inofficiella bälten i UFC. Dessa innehas av Urijah Faber som härskar i fjädervikt, samt stjärnskottet Miguel Torres i bantam. Det var på tiden att män under 65 kg fick visa upp sig på en amerikansk arena, och utan WEC hade det kanske aldrig hänt.

Värre är det med viktklasserna som delas av både WEC och UFC. Att vara mästare i den mindre buren smäller inte så högt, vilket drar ner intrycket av onsdagens fight card.

Som main event ska bältet i lätt tungvikt försvaras. Mästaren [b] Doug Marshall (7-2)[/b] har mött en enda UFC-veteran i sitt liv och då fick han spö. Men han är organisationens egen produkt, och behandlas varsamt. Behandlingen i morgon kommer ifrån all american krigsveteranen [b] Brian Stann (5-0)[/b]. Inte mycket till titelmatch med andra ord.

[b] Chael Sonnen (21-8-1)[/b] fick sig ett namn när han nästan slog mellanviktschampen Paulo Filho. Ikväll skulle det varit rematch, vilket föll bort då Filhos depressioner och missbruk lagt in honom på en klinik. Obesegrade, och omeriterade brottaren [b] Bryan Baker (6-0)[/b] ersätter Filho så gott han kan.

Matcher som saknar tunga namn kan fortfarande bjuda på fyrverkerier, något som morgondagens främsta match i lättvikt visar. Sjövilde karateutövaren [b] Ed ”9mm” Ratcliff (6-0)[/b] är ett orginal i buren med sin kombination av budo och street thug-mentalitet. Med exakt samma record bakom sig, är [b] Marcus ”Wrecking ball” Hicks (6-0)[/b] lämpad som motstånd. Två obesegrade lättviktare med branschens kaxigaste fighternamn, två olika stilar och mycket vilja.

Märkligt nog har kvällens främsta match, om man ser till namnen i den, flyttats ner en bra bit. Porrstjärnan/UFC-veteranen [b] John Alessio (22-10) [/b] är kanske inte den mysigaste killen i världen. Men han var på vippen att klå Diego Sanchez och har ett sprawl and brawl-game i världsklass. Brottarässet [b] Brock Larson (22-2)[/b] är lite av en lågbudgetversion av Matt Hughes och matchar upp bra i mötet, som har tydlig karakär av striker vs. grappler.

Komplett card:

Light heavyweight (title): [b]Doug Marshall Vs. Brian Stann[/b]
Middleweight: [b]Chael Sonnen Vs. Bryan Baker[/b]
Lightweight: [b]Ed Ratcliff Vs. Marcus Hicks[/b]
Light heavyweight: [b]Steve Cantwell Vs. Tim McKenzie[/b]
Middleweight: [b]Hiromitsu Miura Vs. Blas Avena[/b]
Welterweight: [b]John Alessio Vs. Brock Larson[/b]
Lightweight: [b]Sergio Gomez Vs. Richard Crunkilton Jr.[/b]
Welterweight: [b]Ryan Stonitsch Vs. Alex Serdyukov[/b]
Bantamweight: [b]Chris Manuel Vs. Kenji Osawa[/b]
Middleweight: [b] Logan Clark Vs. Scott Harper[/b]

Sammanfattningsvis ett småtrevligt card som utfyllnad i väntan på att WEC:s stall av talanger under 65 kg ska vila upp sig, och åter briljera i buren på nästa gala.

Text: Andreas Bruzelius

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer