Tor Troéngs match mot Acacio

Läs ett referat ifrån Finland av Troéngs klubbkompis.

Matchen hölls på finska galan Fight Festival 23, 15 mars i Helsingfors. Troéng ersatte med kort varsel Mikko Rupponen, som sedan tävlingen skapades, varit dess stora affischnamn.

Rupponen skulle mött Chute Boxes Daniel Acacio, en PRIDE-veteran som håller segrar mot bland annat Kazuo Misaki. Norrlänningen ifrån Ren Yi fick därmed möta sin mest meriterade motståndare någonsin.

Matchen gick i 3×5 minuter, med proffsregler plus armbågar. Det slutade med en förlust på decision för Troéng, men matchen har beskrivits som jämn av flera källor. Nedan följer ett referat utav Troéngs klubbkamrat Peter Holmqvist. Notera att beskrivningen och åsikter i texten inte är Fightermags egna, uan så som Holmqvist själv upplevde matchen:

”Rond 1 : Tors Boxning har blivit mycket bättre och han träffade med fina raka slag. Ett par supermanslag satt klockrent på Brassens näsa och Tor käkade en stenhård vänster. Matchen hamnade i clinch där Tor träffade bra med knän och var starkare. Brassen försökte Baita tor att knäa honom högs för att kunna tajma ett lyft med detta gick aldrig. Efter en liten slipp hamna Tor underst i slutet av ronden, försvarade sig bra och var offensiv med slagen. Rond 1 till Tor.

Rond 2 : Såg ut som den första. Acacio blev lite mer aggressiv men Tor stod upp bra och straffade honom med många fina träffar men tog en del slag på guarden. Tor delade ut en highkick som var nära att träffa klockrent. Även clinchen var grymt bra och några knän träffade djupt. En misslyckad låg nedtagning ledde till att Tor blev utsprawlad och hamnade på rygg under Acacio. Tor försvarade sig fint och jobbade på subs och med slag på men Daniel Acacio var tajt och släppte inte till så mycket utrymme att släppa upp Tor. Tyvärr ser det lite bättre ut att ligga på Top och jobba och Acacio fick den ronden.

Rond 3 : Sista ronden såg i princip exakt ut som den andra. Acacio träffa nu lite mer från Top med typiska ChuteBox hopslagg och mer vilda tekniker. Tor var dock nära att svepa honom och träffade med stumma slag underifrån. Iom 2 långa perioder från top gav domarna tyvärr Daniel Acacio segern.”

Tor Troéng fightas nästa gång på Superior Challenge i Stockholm.

Text: Andreas Bruzelius

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer