MMA och submission wrestling invalda i SB&K

Vid Svenska Budo- & Kampsportsförbundets årsmöte den 15 mars valdes idrotterna MMA och submission wrestling in i förbundet. Det öppnar upp för såväl nationella mästerskap som dopingkontroller från Riksidrottsförbundet.

Att idrotterna nu är en del av SB&K gör det möjligt för enskilda klubbar som tränar MMA och/eller SW att ansöka om medlemskap och därmed få de tränande medlemmarna försäkrade genom Riksidrottsförbundet.

Dessutom öppnas nu möjligheten att kunna arrangera nationella mästerskapstävlingar, det vill säga SM.

Beslutet har även betydelse i arbetet mot doping. När Svenska MMA-förbundet ansökte om att få Riksidrottsförundet att genomföra dopingtester i samband med The Zone sade RF nej med hänvisning till att MMA inte är en idrott som är ansluten till förbundet. När MMA och SW nu blivit invalda i Svenska Budo- & Kampsportsförbundet faller de också under RF:s jurisdiktion med avseende på dopingkontroller.

– Detta är oerhört betydelsefyllt för MMA. Det innebär ett erkännande för vår idrott, bidrag till föreningarna och försäkring under träning för våra utövare. Nu kommer vi att påbörja processen med att hjälpa våra medlemsföreningar att ansöka till SB&K, kommenterade Svenska MMA-förbundets ordförande August Wallén.

Text: Markus LindbergVid Svenska Budo- & Kampsportsförbundets årsmöte den 15 mars valdes idrotterna MMA och submission wrestling in i förbundet. Det öppnar upp för såväl nationella mästerskap som dopingkontroller från Riksidrottsförbundet.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer