Inför Superior Challenge – Aziz vs. McGregor

MMA-galan i Fryshuset 5 april blir den andra sanktionerade proffstävlingen i Sverige någonsin. Här presenteras den första matchen i landskampen Sverige vs. Irland som utgör en del av undercard.

Eventet i fryshuset kommer hållas enligt samma regler och sanktionering av SMMAF som gällde på den första professionella tävlingen som hölls, the Zone. En avgörande skillnad är att Superior Challenge planerar att hålla sina tävlingar i ring istället för bur.

Eventet har en landskamp som del av undercard, när Irland möter Sverige i en serie av sex matcher.

[b]-70 kg: Meher Aziz, Sverige (1-0) vs. Connor McGregor, Irland (3-0) [/b]

En match mellan två obesegrade och relativt gröna fighters. Men det blygsamma antalet matcher på dessa två är lite missvisande. Både McGregor och Aziz har sin styrka stående, där de mer erfarenhet än de har i ren MMA-träning. McGregor har en mångårig karriär inom (amatör)boxning bakom sig, Aziz är jämförbart meriterad i muay thai. I sin enda proffsmatch hittills, avgjorde Aziz på ett flygande knä i Skottland mot en brittisk motståndare i Antony Thompson. Upplagt för något av en rematch med andra ord, då McGregor har för vana att vilja slå ut sina motståndare även han. Hyggliga chanser till kvällens KO.

Text: Andreas Bruzelius

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer