Telefonsamtal och begagnade handskar

UFC testar nya vägar för att dra in pengar och lotta ut priser.

En stor del av UFC:s inkomster kommer av så kallad merchandise och andra typer av försäljning vid sidan av biljetter och pay per views.

Det senaste i raden av kreativa sätt att dra in pengar, är en auktion av Yushin Okamis handskar ifrån UFC 82. Det som anses göra vantarna extra attraktiva är att japanen bröt sin hand mot Evan Tanners skalle när han bar dem. Budgivning för intresserade utförs på UFC:s auktionssite, och är för närvarande uppe i drygt $3.500.

Vid sidan om detta sker även en utlottning med ett något märkligt pris. I en tävling, som endast kräver att man anger personuppgifter, består priset av en present ifrån amerikanska armén. Förutom denna ”army prize pack” ifrån en av UFC:s främsta annonsörer, ingår även ett samtal ifrån Dana White. Zuffas president, känd för sin dryga stil och flitiga användande av svordomar, ska alltså ringa upp vinnaren och prata om något. Oklart vad.

Tävlingen är endast för amerikanska medborgare. Budgivningen på Okamis svett- och blodstänkta handskar, är däremot öppen för alla.

Text: Andreas Bruzelius

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer