Mer resultat ifrån helgens MMA och boxning

Ryska kolossen Valuevs comeback och MMA hemma hos Hugh Hefner.

Valuev vs. Bergeron

(Före detta) obesegrade kanadensaren Jean-Francois Bergeron (27-1) sa sig ha en strategi inför mötet med den väldige Nikolai Valuev (47-1). Det visade sig mest bestå av att backa runt i ringen och undvika kontakt så mycket som möjligt. Efter att ha jagat runt sin betydligt mindre motståndare i tolv ronder utan att komma nära en KO, kunde Valuev ta hem en trygg decision med siffrorna: 118-111, 117-111, 118-11.

Strikeforce

Strikeforce flyttade in hos Hugh Hefner i det berömda Playboy Mansion i Beverly Hills i lördags. En helkväll av lättklädda kvinnor och fighting i någon slags pojkdröm till MMA-gala som resulterade i flera bra matcher.

Gilbert Melendez (13-0) fick ingen promenadseger mot svårstoppade Tetsuji Kato (18-8). Lättviktarna krigade på alla distanser tiden ut, och även om Melendez seger aldrig var hotad, stod Kato för en stark insats. Efteråt visade det sig att den unge amerikanen slagit sönder sin hand tidigt i matchen, och kunde därför inte använda sin höger större delen av matchen.

Joe Riggs (27-9) hade som väntat inga större problem med 41-årige veteranen Eugene Jackson (15-8-1). Den unge mellanviktaren ifrån Arizona dominerade fullständigt de fyra minuter som matchen varade, och slog ut Jackson på marken för en TKO.

Josh Thomson (13-2) visade prov på sin fina boxning och golvade Adam Lynn (11-8) i slutet på första ronden. Segern lägger upp för en match mot kompisen och sparringpartnern Melendez, en lättviktsdrabbning att se fram emot.

Bobby Southworth (8-4) blev inte ens svettig i sin första match som Strikeforces champ i lätt tungvikt. Bill Mahood (15-6-1) träffades av två kroppsslag och gav upp på grund av revbensskada redan efter en minut.

Övriga resultat ifrån Strikeforce Playboy mansion:

Anthony Figueroa def. Miguel Linares TKO (Strikes) 1 2:09

Luke Stewart def. Sam Liera TKO (Strikes) 1 3:40

Daniel McWilliams def. Eddy Millis Submission (Rear-Naked Choke) 1 2:05

Dewey Cooper def. Adam Smith Decision (Unanimous) 3 5:00

Daniel Puder def. Richard Dalton Decision (Unanimous) 3 5:00

Falaniko Vitale def. Ron Fields Submission (Strikes) 1 3:02

Jorge Masvidal def. Matt Lee TKO (Strikes) 1 1:33

Billy Evangelista def. Clint Coronel Decision (Split) 3 5:00

Text: Andreas Bruzelius

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer