Rekordförsök för Morales ikväll

Erik ”El Terrible” Morales, som tidigare varit världsmästare i 122, 126 och 130 pounds, hoppas kunna ta sin fjärde titel ikväll. Skulle han segra och bli WBC:s nya mästare i lättvikt, blir han den förste mexikanen som erövrat bälten i fyra olika viktklasser.

Morales (48-5) har haft det kämpigt de senaste åren, och kommer ifrån två KO-förluster på raken. Det har sagts att hans stora fighterhjärta inte vet när det är dags att lägga av. Men den 30-årige mexikanska publikfavoriten menar att han inte kunde låta chansen passera.

”Hur många här trodde att jag skulle fightas igen? Jag vill inte lämna sporten när jag får en sådan här möjlighet.” sa Morales på presskonferensen.

Morales motståndare är regerande lättviktsmästaren i WBC, David Diaz (32-1). Galan går under namnet ”War of 4”, vilket syftar på Morales rekordförsök på en fjärde titel.Erik ”El Terrible” Morales, som tidigare varit världsmästare i 122, 126 och 130 pounds, hoppas kunna ta sin fjärde titel ikväll. Skulle han segra och bli WBC:s nya mästare i lättvikt, blir han den förste mexikanen som erövrat bälten i fyra olika viktklasser.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer