Nya turer om Helén Wiklund Wårell

Ett drygt 80-tal privatpersoner, liksom Svenska Budo- och Kampsportsförbundet, överklagade utnämningen av Helén Wiklund Wårell till sakkunnig i kampsportsdelegationen, då de menade att hon saknade expertkunskap. Nu bollar kulturdepartementet tillbaka frågan om hennes utnämning till länsstyrelsen i Örebro.

Turerna kring Wiklund Wårells förordnande är många. Länsstyrelsens beslut överklagades till länsrätten. Länsrätten ansåg dock att det rörde sig om en anställningsfråga och skickade därför ärendet vidare till regeringen.

Eftersom idrottsfrågor sorterar under Kulturdepartementet är det där frågan har behandlats sedan slutet av förra året. Och nu har alltså tjänstemännen där kommit fram till att det inte alls handlar om ett anställningsärende eftersom länsstyrelsens beslut att utse Helén Wiklund Wårell till ledamot av kampsportsdelegationen inte innebar att hon anställdes. Därför ska frågan nu åter behandlas av förvaltningsdomstol i vanlig ordning, det vill säga av länsrätten i Örebro.

Helén Wiklund Wårell sitter med i Riksidrottsstyrelsen och är vice ordförande i Innebandyförbundet, men har ingen bakgrund inom kampsporterna. Då kampsportsdelegationen formerades utsågs hon till ordinarie ledamot med rollen som sakkunnig i kampsportsfrågor. George Stankovic utsågs till ersättare.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer