Tuff matchning för Ã…sa Sandell

Ã…sa Sandells motståndare på Ã…terkomsten-galan, Tiffany Carter, bjöd inget motstånd. Den 31 mars i Lisebergshallen blir det betydligt tuffare. Då möter Sandell den rutinerade Dakota Stone om den mindre organisationen WBE:s världsmästartitel i mellanvikt. Stone har dubbelt så många matcher som Sandell i ryggen, och är rankad högre av flertalet organisationer.

På onsdagen höll New Sweden Boxing Promotion presskonferens med anledning av den gala som kommer att hållas i Göteborg. Huvudmatch blir Ã…sa Sandell mot Dakota Stone. Stone är 38 år gammal. Hon har gått 17 matcher varav hon vunnit åtta. Fem matcher har slutat oavgjort och fyra med förlust. Sin senaste match gick hon den 10 mars i USA då hon vann en åttarondersmatch på poäng.

– Vid den här galan har vi höjt snäppet när det gäller nivån på motståndarna, sa promotorn Leif Nordman på presskonferensen.

– Ã…sa Sandell har ingen lätt match. Risken att hon torskar är uppenbar, menade proffsboxningskommissionens Olof Johansson.

Han sade också att man får ta WBE-titeln för vad det är, en av väldigt många boktavsorganisationer. WBE var också den enda organisation som kunde tänka sig att sanktionera en titelmatch över bara sex ronder. Titeln är vakant och viktgränsen är 72,6 kilo.
Med sina 178 centimeter blir Stone en betydligt tuffare uppgift för Sandell i jämförelse med Carter.

– Jag har inte sett henne boxas men vet att hon har en diger meritlista. Som amatör var hon bland annat amerikansk mästarinna, sade Ã…sa Sandell över telefon från New York.

– Men jag boxas min egen boxning och vem jag möter är lite skit samma. Jag är van vid att inte veta så mycket om de jag möter.

Galans övriga fightcard ser ut ungefär som förra gången, när det gäller de svenska boxarna. Den här gången kommer dock även Giovanni Alvarez att gå upp i proffsringen på hemmaplan.

Text: Markus Lindberg

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer