Nacka Dojo startar en sektion med Brasiliansk Jiu-Jitsu

Under fyra dagar har ett BJJ seminarium med Marcelo Yogui arrangerats på Nacka Dojo och under dessa dagar har Marcelo även graderat några personer till nya grader.

– Ricard Carneborn graderades till lila bälte



– Ingemar Sköld, Andy Gaugl, Henrik Rauge, Nicklas Chachalatos, Linda Lindström och Pernilla Gunnarson graderades till blått bälte.



I samband med denna terminstart kommer Nacka Dojo att starta en sektion som kommer att träna och tävla i BJJ (och i viss mån submission wrestling)





Följande text beskriver bakgrunden till beslutet att starta BJJ som en sektion:









I Nacka har vi har över 20 års erfarenheter av ne waza, eller golvkamp som vi har använt som term på den träning vi bedrivit.







Runt år 1997 nåddes vi som alla andra av BJJ revolutionen som svepte in över världen och nyfikna som vi var hängde vi med på tåget och har sedan dess inspirerats av och tränat enligt principerna för BJJ på flera av våra pass i veckan. Vi har nu år 2006 tagit steget fullt ut och kallar nu våra renodlade golvpass för BJJ. Vi har i samband med detta arbetat fram ett concept som passar vår klubb och vår syn på vad bra träning för att träna och tävla i BJJ innebär.







Conceptet har arbetas fram av klubbens huvudinstruktör Ricard Carneborn tillsammans med övriga BJJ instruktörer på klubben som alla har lång och stor erfarenhet av att träna och tävla i BJJ. Våra instruktörer har under flera år regelbundet deltagit på seminarier och tävlingar i syfte att hela tiden följa med i den ständiga utveckling som pågår. Marcelo Yogui har biddragit med sin kunskap och drillar och pedagogik till conceptet och kommer att fortsätta vara vår kontakt för högre graderingar och fortsatt utveckling.



I samband med en träningsresa 2002 till Rio i kontakt med Marcelo Galvao Santiago, mera känd som ”Yogui”. Marcelo är ett 3 dan svartbälte under Carlos Gracie och internationellt erkänd som en mycket duktig tävlande och pedagogisk instruktör. Marcelo fungerar som en inspirationskälla för oss när det gäller BJJ och vi försöker att regelbundet arrangera träningsläger och seminarier med honom. Via kontakten med Marcelo kan vi erbjuda våra medlemmar det senaste inom BJJ världen i form av teknisk utveckling. Vi kan även erbjuda våra medlemmar möjligheten att träna på Marcelos klubb, Ipanema Jiu-Jitsu Club som ligger i den fantastiska staden Rio.







Vi kommer att vara en fristående klubb utan några bindningar till någon organisation förutom vår egen. BJJ sektionen är ansluten till RF via vårat medlemsskap i ju-jutsu sektionen.

Vi kommer att låta oss inspireras av alla instruktörer som vill lära oss mer om BJJ. Vi försöker regelbundet att delta på seminarier och tävlingar, allt för att skaffa oss mera kunskap om BJJ.







Vi hoppas att killar och tjejer i Stockholmsområdet ska hitta en härlig idrott i BJJ på vår klubb i våra nya fina lokaler i Nacka.



Välkommen!

Under fyra dagar har ett BJJ seminarium med Marcelo Yogui arrangerats på Nacka Dojo och under dessa dagar har Marcelo även graderat några personer till nya grader.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer