Aftonbladets Chefredaktör smutskastar kampsport

På Aftonbladets hemsida svarar chefredaktören Anders Gerdin på frågor och synpunkter från läsarna.

På signaturen Viktors fråga om varför kampsport smutskastas av Aftonbladet svarar Gerdin med att smutskasta kampsporterna ytterligare utan att ha torrt på fötterna. Han skriver:

”Du har rätt i att Sportbladet inte speciellt ofta skriver om kampsport, där kan vi säkert bli bättre. Men det är ju heller ingen hemlighet att det förekommer en del skit runt sporten. Många?använder sig till exempel av anabola steroider för att bygga upp sin kropp. Sånt är också viktigt att berätta om.?”



Enligt Antidopinggruppen på Riksidrottsförbundet har INGA konstaterade fall av doping skett inom kampsport sedan 1981. Totalt har drygt 500 tester gjorts och inte i ett endaste fall har det förekommit doping. Med detta som bakgrund ter sig Aftonbladets Chefredaktörs uttalande totalt horiblet och som tidningsmakare ser jag detta mycket allvarligt!



I vilket syfte uttalar han sig kan man undra? Jag tror helt enkelt att han inte har koll, men det är anmärkningsvärt att man får uttala sig på det sättet utan att ha belägg för det man säger. Det borde en chefredaktör känna till.



Det är snarare så att kampsporterna har varit ett exemplariskt föredömme i dessa sammanhang och att andra idrotter borde ta efter.



Det är läge för Aftonbladets chefredaktör att ta tillbaka sitt uttalande illa kvickt och att be om ursäkt för ett så kränkande och felaktigt uttalande.



Hela artikeln:

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer