Elvira Kivi svensk världsmästare i judo

Ungdoms-VM i judo för synskadade avgjordes i Colorado Springs, Colorado, USA den 6 augusti 2005.
Elvira Kivi är nu världsmästare i ungdomsklassen (under 19 år) och viktklass -63 kg!

Elvira bor i Trollhättan och tävlar för Lilla Edets Judoklubb.Elvira fick möta regerande europamästarinnan, Angelique Quessandier – Frankrike, i bäst av tre matcher.

Inför första matchen var Elvira väldigt laddad. Denna match visade sig senare vara den avgörande så uppladdningen var välbefogad. Matchen började lite försiktigt från bägge sidor men Angeliquie fick övertaget med en Wazari då Elvira kontrade med ett kastförsök från fransyskan och hamnade i underläge. Efter att Elvira lyckats få sitt favoritgrepp avgjorde hon matchen med ett poänggivande kast (Wazari) och följde upp med en fasthållning som fransyskan inte tog sig ur.

I andra matchen så var Elvira mycket trött och Angelique fick mojligheten att styra matchens utseende helt. Fransyskan vann på ett mycket vackert Hara-maki-komi (kastteknik) och fick full utdelning, Ippon, som avgjorde matchen.

Efter ett längre uppehåll inför sista matchen lyckades Elvira ladda om och var nu ordenligt förberedd inför sista matchen. Matchen varade i 15 sekunder innan Elvira lyckade kasta sin motståndare på en kraftfull och snygg O-soto-otoshi som gav full utdelning, Ippon.Summerar man alla matcherna har Elvira genomfort ett bra VM och förutom ett VM-guld har hon mycket nyttigt med sig hem i bagaget. Elvira har återigen visat att hon hor hemma i toppstriden. Efter vinsten mot regerande europamästarinnan har hon nu slagit de största namnen i sin viktklass inom synskadejudon. Bådar gott inför framtiden…Ungdoms-VM i judo för synskadade avgjordes i Colorado Springs, Colorado, USA den 6 augusti 2005.

Elvira Kivi är nu världsmästare i ungdomsklassen (under 19 år) och viktklass -63 kg!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer