Tretton japanska instruktörer med 125 dan

I helgen har GAK Enighet hållit sommarläger i kendo och iaido med ett imponerande antal japanska instruktörer – 13 lärare från 6 dan till 8 dan, flera av dem graderade i såväl kendo som iaido. Totalt blev det 125 dan.

European Summer Seminar, Malmö hette seminariet med Kendo och Iaido på programmet.

Delegationen leddes av Nobuo Hirakawa, 8 dan kendo och 7 dan iaido, som några somrar i rad varit på Enighet och hållit läger. Genom japansk finansiering kunde han denna gång ta en så stor grupp lärare med sig.Totalt 130 lägerdeltagare fick träna kendo och iaido under två dagar. På den tredje dagen var det en vänskapstävling i kendo och dangraderingar i både kendo och iaido.Kendoträningen leddes av Nobuo Hirakawa och iaidoträningen av Manabu Soejima, 8 dan iaido, men de övriga lärarna var också med på passen och bidrog med sina kunskaper.Den japanska delegationen höll också en spontan och högt uppskattad uppvisning under lördagen.TEXT & FOTO: Stefan StenuddLäs mer om Kendo- och Iaidolägret i Malmö i Sydsvenskan.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer