Idag går proffsboxaren Frida Wallberg en kvalmatch inför en EM-kamp

Matchen går i KB-hallen i Köpenhamn med start 19.30. Frida Wallberg, 21 år, möter Angela Cannizzaro från Italien med ett fight record på 2-0, en boxare som Frida känner igen från amatörtiden.

– Hon var duktig då, men jag vet inte vad hon går för som proffs, säger Frida till Fighter Magazine.Matchen är mycket viktigt för Fridas karriär. Det är en kvalmatch mot en EM-titel. Vinner hon ikväll kommer hon få chansen.Vad tycker du om damboxningens utveckling senaste åren, har intresset för det inte gått rejält framåt?

– Jo det har det absolut.Har du sett filmen Million Dollar Baby?

– Jag har inte sett filmen ännu. De säger att den är bra , så jag ser den gärna!Frida fightas för Team palle och det är Fridas Team manager Bettina Palle som sköter hennes matchningar.

– Hon sköter det bra, det har inte varit några problem, berättar Frida. Jag har nästan daglig kontakt med henne. Det är en trygget.Om förberedleserna inför denna match säger Frida bara:

– Jag har tränat hårt och det har varit mycket sparring.Det sista träningspasset kördes i måndags. Träningen var lätt, därefter har hon vilat och tagit promenader. Formen är på topp.Igår vägde de in. Frida vägde in sig på 60 kg blankt. Motståndaren Angela Cannizzaro vägde in på 60,5.Frida går näst sista matchen på kvällens gala. Men innan dess är det en lång väntan på match. Men Frida är van och har sina rutiner inför match.Vad kommer hända mer idag?

– Jag kommer att gå på stan och äta en god middag, jag tänker på att dricka mycket vatten, sedan blir det vila fram till tävling.När börjar förberedelserna inför match?

– Vi åker till KB-hallen runt 18.30 – 19.00 skulle jag gissa. Jag lindar händerna tidigt för känna mig bekväm och förberedd.Denna gång kommer jag att värma längre. Jag tror jag kommer att börja röra på mig och skuggboxas lite vid 19.15. Förut har jag inte varit så himla varm då jag bara har skuggboxats innan match och ibland har det känns att jag kommer in sent i matcherna, att jag är slö i första och andra ronden. Nu kommer jag att värma upp extra och slå på plattor.Vid invägningen igår såg italienskan samlad ut, de försökte väl psyka Frida.– Jag fick en psykning på invägning. De bara blängde, säger Frida utan att egentligen ta det på allvar. I hennes värld finns bara plats för en sak, en seger som resulterar i en match om EM-titeln.– Jag kommer att dominera ikväll, avslutar Frida

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer