Intervju med Jörgen Kruth inför mötet med Bonjasky

Efter att Fightermag.se släppt nyheten om super- fighten mellan Kruth och Bonjasky har folk ringt för att försäkra sig om att det inte var ett aprilskämt. Fighter ringde upp Jörgen Kruth:

– Matchen blev klar igår annars hade man ju kunnat tro att det var ett aprilskämt säger Jörgen Kruth till Fighter.I din senaste match, hur kändes det att möta Sergei Gur, trodde du att du skulle vinna? Är du nöjd med matchen så här i efterhand?

– Jag viste att jag skulle vinna, men jag gjorde ingen bra match. Jag hade varit sjuk innan, men jag gjorde det som krävdes.Hur går förberedelserna nu inför K-1 Scandinavia? Vikten? Konditionen?

– Det går ganska bra faktiskt! Jag väger 103 kg, konditionen är bra och den blir bättre!Behöver du anpassa träningen och fighting-stilen speciellt för K-1 regler, eller tränar du på samma sätt för K-1 och muay thai?

– Det blir mycket mer boxning inför K-1 när det inte är armbågar, de bryter clinchen snabbt i K-1 och då blir det mindre av den träningen inför match. Så visst är det annorlunda träning.Vad krävs för att du ska besegra Remy Bonjasky?

– Han är svårboxad, man får inte ge honom utrymme och man måste vara i bra form för att styra matchen, så vinner man matchen!Det låter ju enkelt! Gör du någon specialträning för att exploatera just Remys svaga punkter?

– Ja lite grand. Vi har inte hunnit börja träna inför matchen ännu eftersom matchen blev klar igår. Jag vet hans fightingstil och visst har han vissa savgheter som jag kan exploatera.Vad skulle det betyda för din karriär i praktiken om du besegrade Remy?

– Det skulle bli ett stort steg framåt, jag skulle antagligen börja få matcher i Japan igen. Det skulle vara jättebra för min karriär!Jörgen Kruth mot Remy Bonjasky i Globen, K-1 Scandinavia har kommit långt på kort tid, kommentar?

– Det är skitkul att det gått så fort, från Solnahallen till Globen, men det har saknats areneor emellan. Denna gång är det större fighters, det är en stor satsning!Är detta din drömmatch?

– Min drömmatch är en final i K-1 Grand Prix!Vad gör du efter K-1 Scandinavia/ Om du vinner? Om du förlorar?

– Jag vet inte, jag har inga fler matcher inbokade. Det får vi se efter K-1. Eventuellt ett ttitelförsvar av WMC-titel i Australien igen till hösten.Gällande din fightingstil. Du gör inga stor misstag i matcherna och du slarvar inte. Du tar matchen dit du vill. Hur tränar man upp det?

– Sådant kommer med ringrutin, man kan få det av sparring men främst genom matcher. Man lär sig av misstagen. Jag har gått många matcher.Något du vill tillägga?

– Det blir roligt att få köra mot en stor fighter. Det är ett stort steg och det är extra kul att det är i Globen!Det lär säljas en hel del biljetter denna helgen!

– Det tror jag säkert! Folk har velat veta vem man ska möta innan de bestämmer sig. Men det kan nog säljas biletter till galan nu!Lycka till Jörgen!

-Tack!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer