Scotts motståndare är Zoltan Sarossy

I dag kommer en presskonferens att hållas i Stockholm med George Scott och hans motståndare Zoltan Sarossy klockan 13.00.

Scott, 38 år och Sarossy, 33 år, möts i en K-1 Max match i -70 kg på K-1 Scandinavia i Globen, lördagen den 21 maj.De har tidigare möts två gånger, bägge gångerna har George vunnit över Zoltan. Bägge gångerna var i SM-final i boxning, lättvikt. Senast det begav sig blev det poängseger till Scott i Eriksdalshallen i februari 1991, med 5-0. Det var också George Scotts femte och sista SM-guld.Zoltan Sarossy tog hem lättviktstiteln året efter på Circus i Stockholm.Nu höjs frågetecknen kring matchen. Kommer det att bli en boxningsmatch mellan två proffs? Eller kommer de verkligen att köra enligt regelsystemet med sparkar och allt.Armand Kranjc säger till Sportal att han blivit tillfrågad om att gå matchen mot Scott men att han tackat nej. Enligt honom är syftet att kringgå proffsboxningslagen.Vi får väl se vad politikerna säger om denna handling. Detta är ett vågspel som kan aktualisera ett förbud mot kampsporter om det vill sig riktigt illa. Det kan också vara nådastöten för den föråldrade lagen om förbud mot proffsboxning.Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer