Ännu en vinst för Peter Nylund

Boråsbördige Peter Nylund fightades igår kväll på en gala i Los Angeles, CA. Peter slog Martin Esparza från Los Angeles på teknisk knockout, redan i den andra ronden.

Det här är den andra segern på kort tid, för den 23 årige boxaren. Peter som tidigare varit framgångsrik inom thaiboxning, verkar nu ha funnit sig väl tillrätta även i proffsboxningsringen. Ã…ren som professionell thaiboxare har givit Peter rutin och tuffhet, vilket har gjort att övergången till traditionell proffsboxning har varit möjlig. Det är annars mycket ovanligt att boxare utan amatörmeriter inom traditionell boxning lyckas ta steget ut i proffsboxningsvärlden. På senare tid har Sverige inte haft några större framgångar i professionella boxningssammanhang. Peters seger bör därför ses som ett ljus, i ett land där boxningen har varit på kraftig nedgång dem senaste åren.

Boråsbördige Peter Nylund fightades igår kväll på en gala i Los Angeles, CA. Peter slog Martin Esparza från Los Angeles på teknisk knockout, redan i den andra ronden.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer