Pressrelease om K-1 i Globen

Följande text är ett pressmeddelande från K-1 Scandinavia om deras planerade jättegala i globen den 21 maj i år.

Kampsportsgalan K1 i Globen är den största av alla kampsportsgalor som arrangerats i Sverige. K-1 Scandinavia flyttar in i Globen, vilket gör den till Europas största kampsportsgala.Deltagarna tillhör den absoluta toppen av tungviktseliten i nordisk kampsport.Galan sänds av Viasat Sport.Det är fjärde gången K-1 Scandinavia arrangeras. Första gången var i Köpenhamn 2001. De senaste två gångerna, 2003 och 2004, ägde den rum i Solnahallen.Som mest har den haft 3.000 åskådare på läktarna.Med det stigande intresset – och flytten till Globen – väntas en kraftig ökning.

I Globen finns det plats för 15.000 personerDe får se fler supermatcher med stora K-1-stjärnor från hela världen samt den utslagsturnering med åtta man som kämpar om titeln Scandinavian Champion och en prischeck på 50.000 kronor. Mellan matcherna blir det uppträdanden med kända artister.– Flytten in i Globen visar hur stot och accepterat K-1 har blivit,

säger Håkan Jansson, VD K-1 Scandinavia.– Det är tredje året i rad Viasat Sport sänder K-1 Scandinavia och K-1

har blivit en av de mest viktiga inslagen i vår stora satsning på

kampsport, säger Magnus Dahlborn,Sportchef ViasatGalan i Globen äger rum lördagen den 21 maj.

Biljetterna börjar säljas onsdagen den 23 februari.K-1 är en riskfylld sport. Men säkerhetstänkandet är högt. Läkarkontroll sker mellan varje match. Den som blivit knockad måste genomgå medicinska tester och får oavsett utslag på testerna inte gå någon match på sex veckor.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer