Antonio Rodrigo ‘Minotauro’ Nogueira

Här följer en kort presentation av Brazilian Top Teams bästa tungviktare, Antonio Rodrigo ’Minotauro’ Nogueira (24-2-1)

En man som oftast förknippas med Brazilian Top Team är utan tvekan Rodrigo Nogueira. Hans entré i Pride fick liv i tungviktsdivisionen i MMA som länge dominerats av brottare som slog sig fram på marken i tunga, långsamma matcher. Nogueiras graciösa och tekniskt avancerade stil i ringen var något helt nytt.Det i kombination med hans nästan omänskliga förmåga att ta emot stryk utan att vika sig, har gjort honom till en stor publikfavorit. Särskilt matchen mot Bob Sapp, där Nogueira tröttade ut sin överlägset större motståndare under en och en halv plågsam rond, la grunden för hans stjärnstatus i Japan. I skrivande stund har han egentligen bara ett mål kvar – att återerövra mästarbältet som han förlorade till ryssen Fedor Emelianenko.Läs om BTTs Bustamante, Arona, Sperry, Belfort och Antonio Rogerio i aktuellt nummer av Fighter magazine!Här följer en kort presentation av Brazilian Top Teams bästa tungviktare, Antonio Rodrigo ‘Minotauro’ Nogueira (24-2-1)

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer