Ju-jutsu VM över

Det blev 2 guld och 1 brons till Danmark, Sverige fick nöja sig med 1 brons på VM i ju-jutsu i Spanien.

Damer:

-55 kg. Jeanne Rasmussen, Danmark **Guld**

-62 kg. Nicole Sydbøge, Danmark **Guld**

+70 kg. Maria Engström, Sverige **Brons**Herrar:

-69 kg. Christian Mattle, Danmark **Brons**Medaljhoppet Ricard Carneborn vann sin match mot ärkerivalen Karsten Etterup från Danmark efter förlängning. Därefter väntade en Sloven som hann vann över.

Tysken Andreas Kühl blev för svår och Carneborn hann inte komma ikapp och förlorade med 2 poäng, 13-11.

Matchen om Bronset mot Holland slutade tråkigt för Carneborns del, han blev diskad på för hård kontakt. Carneborn hade dragit på sig 2 varningar för hård kontakt mot kroppen!

Diskningen kom när Carneborn skulle sparka mot kroppen, samtidigt som holländaren dök och fick sparken i huvudet.

– Det var inget att säga om det, men jag grämer mig för de två första varningarna. Jag har vunnit mot honom tidigare och skulle ha gjort det igen. Siktet var inställt på guld men nu blev det inte så.Johan Jorup -94kg gjorde en bra insats, förlorade tyvärr mot en ryss o 2:a omgången. Kampen mot bronsmedalj gick vidare och där fick Jorup möta en spanjor men tvingades att bryta bronsmatchen på grund av knäskada.Linda Lindström förlorade sin match om bronsmedaljen.Johan Ingholt, från NKC var mycket bra. Förlorade mot Kenneth Thiim från Danmark, det var i matchen före bronsmatchen.Söndagens bankett blev inte någon stillsam avslutning – tvärtom. Hela Internationella Jujutsufederation var i uppror och svenske Carneborn stod i fokus. Ett tag var han omringad av 15 domare.

Saken var den att en av fransmännen Amoso var initiativtagare till en skrivelse där man påtalade de stora bristerna med att för många matchdomarna är avgörande för matcherna.

– Jag funderade lite på det innan jag åttog mig att läsa upp skrivelsen, men eftersom jag brinner för detta och för rättvisa matcher så läste jag upp brevet. Domarna tog det personligt, men efter att vi pratade om det tillsammans, kunde vi ena oss mot styrelsen. Detta kan resultera i något bra, det var en het bankett, avslutar en mör och sliten Carneborn från Madrid, Spanien.

Det blev 2 guld och 1 brons till Danmark, Sverige fick nöja sig med 1 brons på VM i ju-jutsu i Spanien.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer