Thaigala i Solnahallen den 5 september

För första gången i svensk historia kommer två VM-titelfighter om WMC-bältet att äga rum i Solnahallen. Dessutom får publiken ta del av en superfight med Jörgen Kruth samt SM-matcher i tahiboxning.

Jörgen Kruth möter Slowinski från Australien. Matchen gäller den prestigefyllda WMC World Heavy Weight Champion titeln. Det är tredje gången gillt för Kruth som tappat de tidigare två gångerna. Han sägs vara i sitt livs form.Jomhod, från Finland möter Wanlop Thaplah från Thailand i 72,6 kg om WMC-titeln.

Jomhod som flyttade till Finland för 8 år sedan, har tagit alla värdstitlarna i thaiboxning. Nu efter många år skall Jomhod utmana den regerande Thailändska världsmästaren om WMC-titeln.Rickard Nordstrand möter Topi Helin från Finland

Rickard ”Pretty boy” Nordstrand som gjorde en kanoninsats på K-1 Scandinavia 2004. Rickard har blivit svensk mästare 5 gånger och tar det första steget mot proffs. Det blir en match om den Skandinaviska WMC-titeln mot den finska amatörvärldsmästaren Topi Helin. Vinnaren av denna fight får en match om WMC:s Europatitel och till sist om världsmästartiteln. Helin, som också är fem gånger finsk mästare är en lovande fighter och kan mycket väl delta i nästa K-1 Scandinavia-turnering.

Övriga matcher är SM finalerna som samtidigt är kval till amatör-VM. Publiken kommer att få se de bästa svenska thaiboxarna göra upp om SM-titlarna, samt vilka som skall representera Sverige på VM i november.Solnahallen öppnar sina dörrar söndagen den 5:e September kl. 15.00 och galan startar 17:00.Biljetterna finns att köpa på:

– Internet: www.vbc.se

– VBC Fight shop – Södermalms allé 14

– Budo & Fitness butiken – Sveavägen

– No Fear butiken – SollentunaGalan arrangeras av Innuendo Management & Promotions – VBC Sportcenter i samarbete med Svenska Thaiboxningsförbundet (STBF) och World Muaythai Council.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer