Bielkheden avstängd för doping

David Bielkheden, en av Sveriges största profiler inom proffessionell MMA med erfarenhet från såväl Pride som UFC har testats positiv för doping. Han har testats positiv för methylhexanamine vilket medför att han nu blir avstängd från all tävling och organiserad träning i 2 års tid med omedelbar verkan. Detta meddelar RF:s antidopinggrupp idag. Läs mer här.

Bielkheden gick match på Superior Challenge 6 mot Daniel Acacio. I samband med tävlingen genomfördes dopingskontroll och det visade sig alltså att Bielkheden hade en otillåten substans i kroppen. Nu återstår frågan om Bielkheden har fått i sig methylhexanamine via ett kosttillskott, som sålts över disk i Sverige.

Det har framkommit att methylhexanamine förekommer i kosttillskott som säljs i Sverige utan att det angivits på innehållsförteckningen. Vi försöker nu få det bekräftat om detta fall handlar om den typ av misstagsdopning via kosttillskott som Fighter Magazine skrivit om tidigare.

Dopingavslöjandet medför omedelbar avstängning, vilket även innebär att Bielkhedens match på Superior Challenge 7 imorgon lördag ställs in. Han är avstängd från och med den 29 april 2011 till och med den 28 april 2013. Han har nu 3 veckor på sig att överklaga beslutet.

Fighter Magazine har sökt David Bielkheden för en kommentar utan framgång.

Vi kommer med fler nyheter och uttalanden under dagen i ärendet från fler berörda personer och instanser.

RF:s antidopinggrupp meddelar att ytterligare fem personer aktiva inom kampsport blivit fällda för doping.

Idrottens dopingreglement:
http://www.rf.se/ImageVault/Images/id_2804/ImageVaultHandler.aspx


Wada:s dopinglista på förbjudna substanser:
http://www.wada-ama.org/Documents/World_Anti-Doping_Program/WADP-Prohibited-list/To_be_effective/WADA_Prohibited_List_2011_EN.pdf


Om methylhexanamine:

http://en.wikipedia.org/wiki/Geranamine

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer