Inför SM med Johanna Rydberg

Det var inte många veckor sedan Johanna Rydberg från Helsingborg Muay Thai blev sydsvensk mästare i boxning. Efter förberedelser med Armand Kranjc befinner hon sig i helgens final i thaiboxnings-SM. Rydberg möter Susan Kariuku från Stockholm Muay Thai och går in med inställning att vinna.

Fighterprofil:
Namn: Johanna Rydberg
Viktklass: -51 kg
Fight record
Thaiboxning: 11-4-1
Boxning: 2-0-0
”Jag går ju givetvis in med inställning att vinna!”
Hur har förberedelserna sett ut inför SM?
Förberedelserna har fungerat bra. Min tränare lägger alltid upp ett 6-veckors schema åt mig innan match men den här gången har vi specialdesignat det lite då sm-kvalet och en boxningscup låg nära inpå. Åker även ner en gång i veckan till Ystads boxningsklubb för att träna med Armand Kranjc, han är mycket duktig och det har varit givande.
Har även försökt att sparras lite utanför klubben för att få lite omväxling, bl.a med Madeleine Vall (Halmstad Muay Thai) och med tjejerna från Malmö Muay Thai.

Sista veckan kör vi bara ett pass om dagen, det sista inför matchen brukar ligga 2 dagar innan match, det blir med lågintensitet, mest för att hålla igång. Jag brukar börja kapa vikt ca 2 veckor innan match, lite beroende på vad jag väger, brukar ligga ganska bra till och inte ha några större problem.
Vem möter du och vad vet du om din finalmotståndare?
Jag möter Susa Kariuki (Stockholm Muay Thai) i finalen och jag vet inte så mycket om henne. Såg henne första gången på kvalet, men hon verkar vara en tuff tjej så det ska bli en rolig match.
Jag går ju givetvis in med inställning att vinna!
Vad kommer att vara avgörande för matchen?
Att matchen fightas på mina villkor och inte hennes, d.v.s att inte låta henne styra matchen.
Hur kommer du att fira vinsten?
Hmmm…..med lite glass kanske, inte funderat så mycket på det faktiskt.
Vad betyder det för dig om du tar hem SM?
Mycket, jag va besviken förra året när jag förlorade mot Linn Wennergren. En plats i landslaget och att få åka med på EM, NM och VM skulle vara fantastiskt roligt. Först och främst fokuserar jag på SM. Vinner jag det är siktet EM & VM.

Läs även tidigare intervjuer:

Linn Wennergren


Sanny Dahlbeck


Kittisak Noiwibon


Patrik Nilsson


Madeleine Vall


Stefan Bäckström


Sanja Trbojevic
Saranheyu Lindberg

Burim Rama
Petter Wallin
Johnny Iwersen

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer