Inför SM med Madde Vall

Nu börjar slutskedet av årets SM i Thaiboxning att närma sig och Madeleine Vall går semifinal den 18 mars. Passa på att läsa om hennes uppladdning här.

Fighterprofil:
Viktklass: -60 kg
Fight record:
Thaiboxning: 36 matcher 28 vinster 8 förluster (2 KO, 5 TKO)
Kickboxning: 6 matcher 6 vinster
”Jag ska ge mig själv en käftsmäll innan jag går upp i ringen”
Hur har förberedelserna sett ut inför SM?
Vi som anmälde oss till SM från Halmstad började redan i slutet av december med gemensam och periodiserad träning. Dock toppade jag formen inför matchen i Paris och vilade några dagar efteråt.
Hur ser träningen ut sista veckan?
Sista passet kör jag tisdag eller onsdag beroende på hur jag känner mig i kroppen. Vikten är ju inte längre en stor grejj, har mellan 0,5- 1 kg och det trollar jag bort genom att skära i kolhydraterna dom sista dagarna och bajsa en extra gång på torsdag.

Vad vet du om de du möter?
Jag har semifinal på fredagen och eftersom det lottas på plats så vet jag inte vem jag möter. Det står mellan Emma Hell Lövgren – Södermalms Shaolin, EmmaThyni – Malmö MT och Pernilla Johansson – TiP MT. Jag har mött Emma tidigare, det var i SM-finalen 2009 och då förlorade jag.

Vad tror du om utgången?
Oavsett vem jag möter så vågar jag inte säga något om utgången. Det är amatörregler, skydd och 3×2 min – då kan vad som helst hända. Amatatörregler gynnar egentligen inte min fightstil men jag ska ge mig själv en käftsmäll innan jag går upp i ringen så att jag är med på noterna från början :)
Vad kommer att vara avgörande för matchen?
Hur jag känner mig i skallen.
Hur kommer du att fira vinsten?
Om jag firar en vinst gör jag det genom att käka på MAX på vägen hem till Halmstad, sedan köper jag på mig så mycket godis och glass jag kan och äter tills jag svimmar. Det är tradition.
Vad betyder det för dig om du tar hem SM?
Att jag har platsen i landslaget och får stångas med öststatstjejer på VM.
Vad är nästa mål efter SM?
Så många proffsmatcher som möjligt.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer